The Mavericks, Open Air, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

The Mavericks – Mumlekongen fra USA

Som et af hovednavnene på dette års Tønder Festival må det forventes at være godt tæt ved The Mavericks koncert torsdag aften på Open Air. Dette var ikke tilfældet, og det var heldigt for dem som ikke dukkede op.

For da Raul Malo og resten af bandet gik på scenen, var det med en uklar lyd så slem, at Telia Parken ville kunne gøre det bedre. Der kom en fælles utilfredshed blandt publikum som højlydt kritiserede lydforholdende, og efter en 45 minutter var lyden ikke længere problemet. Det var Raul Malo.

Raul Malo mumler. Som i rigtig meget.

Desværre var der intet at gøre, og selv numre som ”Should Have Been True” og ”Back In Your Arms Again” blev ødelagte på grund af mumlekongen. Normalvis er sangene rigtig gode, men denne gang kunne farverigt tøj og et stort band ikke redde dem. Det store band kunne til gengæld spille op, og ved ”The Only Question Is” skete der noget ekstraordinært. Lyden og bandet var nemlig for første gang helt klart – og man kunne nyde koncerten.

The Mavericks, Open Air, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

Bandet var godt

Selvom bandet siden 1989 er blevet opløst én gang, så er det måske på tide de tager sig en kort pause igen. Kemien mellem bandet var nemlig ikke til at se nogle steder. Udover forsanger, Raul Malo, så man ikke meget til de andre musikere. Men lysshowet fik man set ganske klart, og det fungerede overraskende godt mens mørket befandt sig over Tønder Festival.

Selvom bandet snart har 30 års erfaring, så er der ikke en finger at sætte på selve instrumentafspilningen, og ved aftens højdepunkt ”Dance The Night Away” satte de gang i publikum og for engang skyld også dem selv.

The Mavericks, Open Air, Tønder Festival,
Foto: Helle Arensbak

I det mindste fik Helle noget godt ud af koncerten. Du kan nemlig se hendes svedige billeder lige HER