Cigarettes After Sex, NorthSide, NS18, galleri, Blue Stage
Foto: Lasse Lagoni

Cigarettes After Sex – Taget på sengekanten i glohedende varme

Texanske Cigarettes After Sex spillede sen fredag eftermiddag en omfavnende koncert på dette års NorthSide. Deres ambiente dreampop lullede os med fast hånd rundt i den lille times tid, koncerten varede. En mindeværdig og helt perfekt festivalskoncert.

I november 2017 gav Cigarettes After Sex deres første koncert på dansk jord, da de udsolgte Lille Vega på forbavsende kort tid. Foran få hundrede mennesker fik de lov til at tage de første, sikre skridt ind i danskernes bevidsthed. Fredag eftermiddag var det foran flere tusinde mennesker, at de endelig opfyldte det potentiale, der har været der hele tiden.

Temperaturen nærmede sig næsten 30 grader, og på trods af at skyggerne på NorthSides festivalplads var næsten minimale, var menneskemængden foran scenen ikke til at tage fejl af. Cigarettes After Sex var et længeventet navn på den danske festivalscene.

Da bandet kun har et enkelt album bag sig, selv om konceptet Cigarettes After Sex har eksisteret i ti år, fik vi derfor også lov til at høre alles yndlingssange. De fine, fine “Young & Dumb” og Sunsetz” åbnede koncerten og fik alle omkring til at høre efter. Selv helt nede bagved forstummede festivalgængernes stemmer til fordel for Greg Gonzales gennemtrængende vokal. Det er et ret unikt syn på en festivalplads klokken 17 fredag eftermiddag, men det er endnu engang, det Cigarettes After Sex kan.

Cigarettes After Sex, NorthSide, NS18, galleri, Blue Stage
Foto: Lasse Lagoni

Jublen overdøvede dog Gonzales’ vokal under “Affection”, “K.” og “Apocalypse”, hvor publikum tydeligt var tilfredse med den oplevelse, de fik serveret. Vokalen lå knivskarp, og bandet viste virkelig, hvorfor de er blevet så hypede på så kort tid. Også selv om forstærkeren lagde en irriterende piben under første halvdel af førstnævnte sang.

Frontmand Greg Gonzales er essensen af Cigarettes After Sex. Hans rolige, behagelige væsen og den androgyne sangstemme kan få enhver koncertgænger til at blive en smule forelsket. Selv uden store armbevægelser og sansevoldtagende sceneshow, betager han, som kun få gør.

Jeg havde personligt været en anelse bekymret for, hvordan den texanske kvartet, der udgør Cigarettes After Sex, ville klare at spille en plads op med deres tilbagelænede sengekantscharme. Det viste sig dog, at selv med en nærmest bevægelsesløs optræden, kan god lyrik ovenpå en god produktion spille selv den største plads op.

Præcis ligesom det første hiv af en cigaret efter et rigtig godt skrald, der fylder din krop af nikotin og velbehag, fik Cigarettes After Sex os ned i gear, så vi var til stede og kunne nyde den oplevelse, der lå foran os.

Cigarettes After Sex, NorthSide, NS18, galleri, Blue Stage
Foto: Lasse Lagoni

Lasse fik taget nogle billeder undervejs, og dem kan du se lige HER.