Metallica – Rabalder i Boxen

I aften havde Metallica som altid sat deres scene midt i rummet i Boxen, rundt om scenen var opsat et hav af skærme, som i daværende øjeblik var lyst op så de lignede de gamle store fjernsynsskærme med kæmpe bagsider. Efter Kvelertak, som dog ikke faldt i alles smag, havde varmet op var folk klar til at se det, de var kommet for: nemlig de fire gæve gutter; James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo og Lars Ulrich.

Publikums første syn af Metallicas optræden var en scene fra den gamle western The Good, The Bad and The Ugly. Metallica løber ellers ind mod scenen, og publikum er helt høje, allerede da de ser de første mennesker, securities and andre, der selvfølgelig løber først.

Da vi kommer til nummeret Seek and destroy, begynder de skærme, der ellers har hængt stationært at køre op og ned, hvilket gav en fed effekt i løbet af hele aftenen. Blandt andet under sangen Welcome Home, laver de en ”klam” 3D effekt, der får det til at ligne at folk prøvet at bryde ud af dem. Andet sceneshow der er værd at nævne, er de droner, de havde til at flyve rundt og lyse over bandet selv, da de spillede Moth in flame.

Metallica, Jyske Bank Boxen
Foto: Sebastian Dammark

Bandet skulle også lige give et nummer sammen på hver deres boks, der var kommet op af gulvet; kassen var udstyret med trommer, og på dem slog de fire sig løs midt under nummeret Now that we’re dead, hvorefter de hoppede tilbage til deres egne instrumenter og færdiggjorde nummeret.

Under nummeret For whom the bell tolls, stillede Robert Trujillo sig ned og lænede sig op ad publikum, der rækker ud efter ham og ligner nogen, der skulle til at æde ham, hvilket mindede mig om filmen Zombieland, hvor sangen også bliver brugt som intro. Folk har så meget energi i sig under denne sang, at jeg er sikker på, at publikum kunne rive Boxen fra hinanden uden nogle problemer.

En af aftenens højdepunkter var helt klart da Robert Trujillo og Kirk Hammett forsøger sig med det gamle Gasolin-nummer Rabalderstræde, der nok aldrig har lydt så metallisk. På trods af det lidt gebrokne dansk, der kommer ud af Roberts Trujillos mund, er det rigtigt godt forsøgt og et kanon indslag, der tog røven på mig og alle andre!

Metallica, Jyske Bank Boxen
Foto: Sebastian Dammark

Lige før de spillede Sad but true, vælger Metallica at kigge rundt og se, hvor mange børn og unge der er til stede samtidig med at han hylder dem, der lytter til deres musik. Lars Ulrich tog herefter kort mikrofonen for at udspørge de børn, der var tæt på scenen.

Da de havde spillet tre kæmpe hits efter hinanden nemlig; Sad but true, One og Master of puppets, gik de af scenen. Hele Boxen rystede da folk råbte, trampede og klappede efter mere, der var ingen, der var klar til at festen skule slutte! Pludselig står der flammer op af gulvet, og det danske flag kommer op på skærmen klædt på med Metallicas navn. Selv efter tre gode ekstranumre; Spit out the bone, Nothing else matters og Enter sandman, heppede folk stadig på mere, og Metallica gav lige smule ekstra af Enter sandman som det sidste.

Metallica, Jyske Bank Boxen
Foto: Sebastian Dammark

Se Sebastians flotte galleri HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nikolaj Steen Gangelhoff Kjeldsen
Nikolaj Steen Gangelhoff Kjeldsen
Født og opvokset i Strandhuse, Kolding. Blev tidligt et rockhoved, og er det stadig!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her