Marie Key, Vega, 011117
God energiFantastisk sang udvalgGæsteoptræden fra Jay (Nik & Jay)
100%Mirakelmager
Læser Bedømmelse 3 Stemmer
99%

Nogle gange får man en følelse af, at man mangler noget. Man er ikke helt sikker på, hvad det er, men man er sikker på, der mangler noget. Den følelse kender alle mennesker, men kuren er fundet. Den består af store fyldige krøller, briller og et kækt smil. Med andre ord: Marie Key.

Da klokken blev 20:20, blev fire store spots på den lille scene tændt og ind trådte aftens hovedpersonen til elektroniske undergrundsrytmer, som spredte sig med lynets hast gennem lokalet. I aftenens første sang, ”Bruger Dig” synger Marie Key “Historien begynder her i dette sekund. Og den slutter først, når alt er vendt rundt“. Det samme kan siges om koncerten. Den sluttede først, da alt var vendt rundt.

Mens aftenens første sang langsomt sluttede, blev de elektroniske rytmer ført videre til megahittet ”Uopnåelig”, som for alvor fik dele af publikum til at danse. At det er to år siden, Marie Key sidst har spillet i København, kunne mærkes. Hun havde været savnet.

Efter en anekdote om hendes orlov og gåture på Vester Kirkegård, fortsatte hun uden problemer med “Giganter”. Marie Key mødte den danske producer Rasmus Bille Bähncke i New York for 1,5 år siden, hvor de arbejdede med hendes nyeste album, som udkommer i starten af næste år.

Fart over feltet

Selvom Marie Keys sange ikke er de hurtigste af alle, så går aftenens koncert utrolig hurtig. På 30 minutter var seks sange blevet spillet, og der var blevet fortalt historier om Vester Kirkegård, Mads Langer og New York. Farten vil ingen ende tage, da sangen ”På Farten” blev spillet, og de elekstroniske rytmer overtog koncerten, som sammen med bassen skabte en helt ny Marie Key. En elektronisk mirakelmager.

Og netop den fremførelse var igennem koncerten det gennemgående tema. Før “80’er-melodi” blev spillet, hørte man om 9-årige Marie, der skulle sove hos sin veninde, og en clockradio, der spillede P3-lignende musik, som hun aldrig havde hørt før. Det hele virkede hudløst ærligt, og de eneste, der stod på scenen under seancen, var hovedpersonen selv og producer Rasmus Bille Bähncke.

Med et rødt bagtæppe, der faldt i bløde bølger, stod Marie Key med en guitar helt alene på scenen til “Skagen”. Kort efter kom to af bandets medlemmer tilbage, hvor balladerne fortsatte med “Let som en fjer”. Der blev dømt fællessang med nummeret “Uden forsvar”, som stammer fra succespladen De Her Dage. Her gav Marie Key et omkvæd til publikum, og folk elskede det.

Marie Key, Store Vega

Foto: Bo Källberg

Hiphop-nummer om korn

Hvem havde troet, af en dansk sangerinde som Marie Key skulle lave et hip-hop nummer om korn? Ingen – men selvom det lyder fjollet og usandsynligt, så blev det en realitet ved aftens koncert. Selvom nummeret indeholdte mere autotune end Keshas “Tik Tok”, så var det fantastisk. At Marie Key så ovenikøbet fik besøg af Jannik Thomsen fra Nik & Jay, så kunne det aldrig gå galt. Og det gjorde det heller ikke.

Jay har produceret tre numre fra den kommende plade, og i aftes havde hun lokket Jay til at synge et omkvæd på kærlighedssangen “Det vi sagde”, som, at dømme efter publikums jubelskrig, blev taget rigtig godt imod.

Mens Jay forlod scenen, fortsatte Marie Key hiphop-genren med “Hjerte der banker”, hvor hele scenen blev farvet i kærlighedensfarven, rød, og de elektroniske rytmer igen fyldte mere end på originalen. Med en guitarsolo og et godt band, var man ikke et sekund i tvivl om, at der var nogle hjerter, der bankede ekstra meget for Marie Key i aften.

Regn, regn – kom til mig

I anledning af kommunalvalget valgte Marie Key at spille “Landet”, som hun også fortalte blev aftens sidste nummer til stor foragelse for publikum. Herefter sagde hun: “Det snakker vi lige om”. Så selvom temperaturen i Vega var højere end på Costa Del Sol, var humøret stadig at finde ved hovedpersonen.

Efter trampen i gulvet og høj hujen kom den kvindelige krøltop tilbage på scenen og sang balladen “De her dage”, før resten af bandet kom til syne igen. Det sidste nummer var nyeste, “Regn”. Nummeret er et af de bedste numre, Marie Key nogensinde har lavet, og var den perfekte sang at slutte en succesfuld koncert af på.

Marie Key spillede en nærmest perfekt koncert onsdag aften i et udsolgt Vega. Med gæsteoptræden fra Jay, formåede Marie Key at ramme alle sanser og følelser. Det der manglede, manglede ikke mere.

Marie Key, Store Vega

Foto: Bo Källberg

En koncert ville være rigtig kedelig, hvis man ikke kan se nogle billeder derfra. Derfor har jeg allieret mig med Bo Källberg. Du kan se hans billeder fra aftens koncert lige HER.