Sting, Royal Arena, 240917
En veloplagt Sting'Englishman in New York' var blandt det musikalske højdepunktFantastisk stemning'Fragile' var en fantastisk afslutning
Lyden var en smule rungende ved få sange'Roxanne' blev mindre god grundet hastigheden
86%Næsten perfektion
Læser Bedømmelse 0 Stemmer
0%

Den aldrende sanger Gordon Matthew Thomas Sumner – bedre kendt som Sting, var søndag aften forbi Danmark i forbindelse med sin 57th & 9th verdensturné.

Udsolgt var der ikke, men det ændrede ikke på, at rammerne i Royal Arena var de helt perfekte til den musikalske oplevelse, Sting og resten af bandet bragte med sig. For magisk – det var det.

Seks mennesker, fem baggrundslamper samt et plisseret bagtæppe satte den minimalistiske men hyggelige stemning fra start. Det samme gjorde musikken. Fra start blev de 9.000 mennesker i Royal Arena vidner til noget af det bedste musik fra Sting men også The Police. Her var sangene “Synchronicity II” og “Spirits In The Material World” blandt de første til at blive spillet til aftenens koncert.

Englishman in Denmark

Musikken blev kun bedre med “Englishman in New York”, hvor bandet for alvor viste deres talent og kunnen. Der var en magisk stemning på scenen, som med vindens hastighed bredte sig til resten af arenaen. Det var som om, Sting delte lykkepiller ud, men ingen tog dem – musikken var lykke nok.

Hele set-uppet omkring Sting var enkelt men stadigvæk majestætisk. Det lignede en optræden til et kongeligt bryllup. Scenen blev ikke mindre kongelig, da alt på derpå blev guldfarvet. Sangen “Fields Of Gold” blev spillet til glæde for publikum, som svarede med et jubelråb.

”Dem, som spiller, skal være i fokus”. Sådan kunne man forestille sig ét af standpunkterne for den 65-årige sanger ville være. Ved “Shape Of My Heart” trådte Sting nemlig tre skridt tilbage og lod de to guitarister få rampelyset for dem selv.

Sting, Royal Arena

Foto: Lasse Lagoni

‘The Police’ og David Bowie

Mellem 1977 og 1986 kendte man Sting som bassist, sanger og sangskriver for bandet The Police. Til aftens koncert spillede han ligeledes nogle af gruppens store hits. “Every Litttle Thing She Does Is Magic”, “Message In A Bottle” og “Every Breath You Take” var blot nogle af sangene, der blev fremført.

Som en tribute til den nu afdøde sanger David Bowie spillede bandet – eller nærmere Joe Sumner – “Ashes To Ashes” fra albummet Scary Monster fra 1980, indtil andet omkvæd hvor Sting igen tog over. Men hvem er Joe Sumner?

Udover, at han er medstifter af firmaet Vyclone, så er hans far også aftenens hovedperson: Sting. Joe Sumner var desuden aftenens opvarmning, og ingen ringere end farmand kom på scenen for at introducere ham.

En stille mand

Sting var en mand af få skridt, netop dem tog han ikke mange af under koncerten. Det var ham og hans mikrofonstativ. Det ville have klædt ham at gå lidt mere rundt og eventuel have en rampe ud blandt publikum. Så ville der have været mere nærvær mellem dem og ham.

Stings stemme kommer på en prøve ved “Roxanne”. En prøve som han med nød og næppe bestod, da lyden pludselig blev skrattende og nærmest uhørlig. Og når sangen så samtidig blev forvandlet til dobbelt hastighed, så mistede den sin oprindelige essens.

Efter en minuts pause kom Sting og resten af bandet ind til en version af “Next To You”, som for alvor fik det danske publikum til at hoppe af eufori. Ligeledes fik “Every Breath You Take” selv de fuldelste mænd til at holde en ekstra gang om deres hustruer til den kærlighedssceance, Sting spillede op til.

Fantastisk fingerspil

Farvel og tak sagde bandet og bukkede af, men før man fik set sig om, stod de alligevel der igen. Her brugte Sting de sidste minutter på at fortælle, at man skulle have noget stille at gå hjem på. Og det fik man. Langsomt begyndte han at spille introen til “Fragile”, og publikum gik amok.

Sting spillede en koncert, der indeholdte alle de rigtige elementer. Det var hyggeligt, stemningen var fantastisk, og hovedpersonen selv var i topform. Det var en ren fornøjelse, trods lyden desværre kiksede flere gange. Men alligevel var det en magisk oplevelse ud over det sædvanlige.

Sting, Royal Arena

Foto: Lasse Lagoni

Sting og jeg var ikke helt alene. Vores helt egen fotograf, Lasse Lagoni, var også med for at tage nogle fede billeder. Dem kan du se lige HER.