Nik og Jay, Tivoli
Foto: Thomas Rasmussen

Nik & Jay – Fredagsrockens bødler

Fredagsrock i Tivoli er nu ved vejs ende, og findes der nogen bedre måde at afslutte sommeren på end med hits og attitude fra Nik & Jay? Svaret er ja. Det ville have været bedre at aflyse koncerten. For Nik & Jay var en total katastrofe, og det samme var Tivoli.

Selvom drengene samlede omkring 32.000 mennesker og slog publikumsrekord i år, så var der langt fra alle der kunne se og høre de to popidoler. Tivoli er nemlig underlagt Københavns Kommunes regler om, hvor højt de må spille på Plænen, og den regel er noget som skal genovervejes kraftigt i fremtiden.

De to mænd, Niclas Genkel Petersen og Jannik Brandt Thomsen, startede årets sidste Fredagsrock med to akustiske sange. Jeg ville rigtig gerne skrive titlerne på sangene, men siden lyden var så lav, at larmen fra fadølskøerne gjorde det til en umulig opgave.

Men gutterne kom stærkt tilbage med sangene Kommer igen og Endnu en, som også fik Jay til at smide den hvide hættetrøje. Det skabte samtidig en bølge af eurofori overalt i Tivoli. Derudover skal drengene have ros for deres lysshow. Det så garanteret flot ud, når lyset fra de utallige lamper ramte træerne rundt i Tivolis Have, men jeg så det ikke.

Derudover lavede de samme nummer som ved jubilæumskoncerten i Royal Arena: At spille en masse gamle hits i træk. I denne omgang var det “Lækker”, “Boing!” og “Hot” lige i stregAlle tre sange gav en smule liv blandt Tivolis gæster, men for at være ærlig: Der ville være mere gang i en omgang fredagsbanko på et plejehjem end til aftens koncert.

Foto: Thomas Rasmussen

#PæntNejTak

Efter aftens koncert, så forstår man lige pludselig, hvorfor stjerner som Kanye West, Lil Wayne og andre musikere ikke foreløbig kommer tilbage til Danmark. Tivoli skaber nemlig de dårligste rammer for en koncert, og de dårligste rammer som gæst. Det er et mirakel, at de overhovedet må arrangere Fredagsrock, men hvis Tivoli kan lokke 32.000 mennesker ind for en lille sum penge og betale musikerne, så er der jo intet galt.

Men alt er galt – så kære Tivoli:

Magen til dårligere forhold for gæster skal man virkelig lede længe efter, og jeg tror ærlig talt ikke, der findes nogle steder i Danmark, der har så dårlige forhold som jer. Så skulle det da lige være Fængslet ved Horsens, men de har i da mindste styr på lyden.

Jeg er ikke sur, jeg er skuffet. Skuffet over, at der kan blive pisset så meget på dansk kulturliv, som I gør. At skabe så dårlige rammer for en koncert burde være ulovligt.

Foto: Thomas Rasmussen

Jeg var ikke alene afsted til aftens koncert. Jeg hev fotograf Thomas Rasmussen med, og han fik taget nogle virkelig svedige billeder. Dem kan du se lige HER.