Nik & Jay – Game, set, match: Nexus-drengene vandt DM i Smukfest

Der er to slags mennesker i Danmark: Der er dem, der har en fest foran Bøgescenen, når Nik & Jay optræder. Og så er der dem, der lyver for sig selv. 

Hvis du før har været til koncert, har du sikkert observeret den dér gruppe af mennesker, der befinder sig helt oppe foran scenen til en koncert. De hardcore fans. Dem, der køber merchandise. Dem, der kan synge med på alle omkvædene. Og alle versene for den sags skyld. Dem, der klapper takt, uden at det nødvendigvis aktivt bliver orkestreret fra de optrædende.
Hos de priviligerede artister består den horde af mennesker nok af et par tusinde. Og så er der de herrer, Niclas og Jannik. Deres hardcore fans syntes at optræde i TItusinder foran Bøgescenen fredag aften.

Hit på hit på hit på hit på hit på hit…

Nik & Jay har efterhånden optrådt på den danske musikscene i 15 år. Folk har elsket dem. Og folk har elsket at hade dem. Måske hører du til sidstnævnte. Men jeg vil vove den påstand, at du skal være ualmindeligt immun over for fængende omkvæd, fællessang og københavner-charme, hvis du befandt dig foran Bøgescenen fredag aften og ikke havde en fest.

De fleste danske kunstnere drømmer sikkert om at have en setliste, som den Nik & Jay kan præstere. Med hits som ‘Boing’, ‘Hot!’ ‘Magisk’ og ‘Lækker’ præsenterede de en parade af hits, de fleste andre kunstnere ville være lykkelige over bare at kunne spille som ekstranumre. Deres dansegulvshits satte basarmene i gang. Deres ballader satte fællessangene i gang. Det hele syntes at fungere, og Nexus-drengene satte stort set ikke en eneste fod forkert.

Med et væld af gæste-optrædener, som (igen) var ekstranumre værdigt, viste Nik & Jay, at de ikke behøver at vente til de sidste 15 minutter med at bringe det tunge skyts frem.

Nik & Jay, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Nymoderne nationalskjald

Nik og Jays selvfedme og “Fuck Janteloven”-attitude nærmer sig nogle gange selvironiske højder. Koncerten flød i stor stil over med floskler om, at “leve som havde du én dag tilbage at leve i” og den slags pseudo-buddistisk sniksnak.

Ikke desto mindre er en bookning af Nik og Jay til en festival stadig lidt af et trumfkort. Og der er altså ikke meget andet at gøre end at lægge sig fladt ned og erkende, at Nexus-drengene efter 15 år – på trods af mangel på overraskelser under aftenens koncert – stadig er skarpe og veloplagte. Og at de måske mere end nogensinde har den danske musikscene i deres hule hånd.

Nik & Jay, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af Lasses billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Cecilie Dollerup Ertmann
Cecilie Dollerup Ertmann
Selvudnævnt popsvin med stor forkærlighed for Beyoncé og Lady Gaga. Synger i badet men kun på amatørbasis.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her