Kiesza, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Kiesza – Håndholdt legestue

Det var en af de satsede bookninger, der satte sine sneakers på Bøgescenerne tidligt torsdag aften på årets Smukfest. Men Kiesza fik folk lokket til med sin legende tilgang og sin store stemme.

Det var nok ikke mange, der kendte hende før, men efter en flot performance på Bøgescenerne ved Smuklingerne nu, hvem Kiesza er.

Den 28-årige Kiesa Rae Ellestad fra Canada har spillet musik hele sin ungdom og udgav lidt hist og her, men kom for alvor væltende ind i den musikalske bevidsthed i 2014, da hun strøg til tops på hitlisterne med nummeret “Hideaway”. Især musikvideoen blev populær, der er filmet som long take på N 12th Street i Brooklyn, New York City. Her dansede Kiesza og crew sig til knap 85 millioner views på Youtube.

Sammen med den opfølgende single “Giant In My Heart” og sine coverversioner af klassikere som “What Is Love” og “Take Me To Church” fik Kiesza skabt sig et navn i de musikalske kredse, hvilket gav hende nye legekammerater som Skrillex og Diplo, som sammen indspillede nummeret “Take U There” med hende senere i 2014.

Selvom Kiesza slet ikke er på tour pt. og er ved at færdiggøre sit andet album, så tog hun og to dansere turen til Danmark for at optræde. Kiesza kom efter præsentationen løbende ind og startede ud med at spille et nummer, hun aldrig havde spillet live før. Det gik meget igen i settet med uprøvede numre som “Dearly Beloved” og “Piano”. Da hun gik på scenen var der dog nærmest gabende tomt foran venstre bøgescene, men det tog Kiesza i stiv arm og med et smil.

Efter de første par numre performet sammen med sine dansere, stillede Kiesza sig alene med sin guitar og sin store stemme og sang sange om hård kærlighed, der gik lige i hjertet. Desværre var hendes stemme lidt for lys og for stor til, at teknikken kunne klare det, så den fremstod en kende skinger.

Hele vejen igennem koncerten var det Kiesza alene mod verden, hvilket gjorde, at koncerten fremstod meget håndholdt. Der skulle gives tegn til backingtracket, hun løb rundt mellem instrumenterne, hun skulle spille på, og hun var meget nede på jorden og talte meget til publikum – engang i mellem også midt i numrene.

Den store stemme og den legende lethed, hun gennemførte koncerten med, er et klart plus. Men der manglede en vaks lydmand og nogle flere mennesker for at skabe en endnu bedre oplevelse.

Kiesza, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses billeder HER.