Ice Cube, Roskilde Festival, RF17, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Ice Cube – En hyldest til gangsta-rappen

Det var med benhård rap, råben og fuld fart på publikum, da Ice Cube gæstede Orange Scene til dette års Roskilde Festival. 

“Roskilde??! – Can i keep it gangsta tonight?”, flyder ud fra højtalerne, idet Ice Cube betræder Orange Scene denne fredag aften. Og fra start af bliver der sat fuld fart på koncerten. Den Los Angeles fødte rapper smækker fra start nummeret “Straight out of Compton” fra hans N.W.A dage ud over Orange, og det kan tydeligvis ses og mærkes, at den store mand stadigvæk kan være vred.

Han er dog ikke kun lutter vrede, for flere gange igennem den cirka en time lange koncert, fortæller han, at dette crowd er det vildeste, han nogensinde har haft. Og selvom, vi alle godt ved, at det er en løgn, så hjælper det alligevel på humøret blandt publikum.

Halvvejs inde i koncerten spiller Ice Cube pludseligt fornærmet og forlader scenen. Og her får hans rap-makker WC lov til at shine lidt.

WC starter med, “Hvor mange af jer, har stået her hele dagen for, at se motherfucking Ice Cube?”. Skrigene og råbene bevidner om, at det er alle, så WC forsætter: “Så gør mig en tjeneste, og ræk jeres fuckfingre i vejret og råb fuck Ice Cube!”. Og efter flere minutters råben af “Fuck Ice Cube”, kommer manden på scenen igen. Hvorefter han i den næste halve times tid forsætter med at smide hårdtslående rim i ansigtet på publikum.

Koncerten afsluttes efter godt en time med klassikeren “Today was a good day”, og den nyere “Good Cop Bad Cop”. Og især førstnævnte får publikum op at flyve.

Ice Cube leverede fredag aften en sand omgang gangsta-rap, hvor publikum i alle aldre og afskygninger stod og rockede med på den store mands onde rap. Alt i alt var det en fremragende koncert.

Ice Cube, Roskilde Festival, RF17, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Se alle billederne fra koncerten HER.