Ice Cube – En hyldest til gangsta-rappen

Det var med benhård rap, råben og fuld fart på publikum, da Ice Cube gæstede Orange Scene til dette års Roskilde Festival. 

“Roskilde??! – Can i keep it gangsta tonight?”, flyder ud fra højtalerne, idet Ice Cube betræder Orange Scene denne fredag aften. Og fra start af bliver der sat fuld fart på koncerten. Den Los Angeles fødte rapper smækker fra start nummeret “Straight out of Compton” fra hans N.W.A dage ud over Orange, og det kan tydeligvis ses og mærkes, at den store mand stadigvæk kan være vred.

Han er dog ikke kun lutter vrede, for flere gange igennem den cirka en time lange koncert, fortæller han, at dette crowd er det vildeste, han nogensinde har haft. Og selvom, vi alle godt ved, at det er en løgn, så hjælper det alligevel på humøret blandt publikum.

Halvvejs inde i koncerten spiller Ice Cube pludseligt fornærmet og forlader scenen. Og her får hans rap-makker WC lov til at shine lidt.

WC starter med, “Hvor mange af jer, har stået her hele dagen for, at se motherfucking Ice Cube?”. Skrigene og råbene bevidner om, at det er alle, så WC forsætter: “Så gør mig en tjeneste, og ræk jeres fuckfingre i vejret og råb fuck Ice Cube!”. Og efter flere minutters råben af “Fuck Ice Cube”, kommer manden på scenen igen. Hvorefter han i den næste halve times tid forsætter med at smide hårdtslående rim i ansigtet på publikum.

Koncerten afsluttes efter godt en time med klassikeren “Today was a good day”, og den nyere “Good Cop Bad Cop”. Og især førstnævnte får publikum op at flyve.

Ice Cube leverede fredag aften en sand omgang gangsta-rap, hvor publikum i alle aldre og afskygninger stod og rockede med på den store mands onde rap. Alt i alt var det en fremragende koncert.

Ice Cube, Roskilde Festival, RF17, Orange
Foto: Lasse Lagoni

Se alle billederne fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emil Lohse
Emil Lohse
Halv introvert koncertgænger 50 % af tiden, og hoppende, skrålende og dansende koncertgænger de resterende 50 % af tiden. - Forkærlighed for Elektronisk, Pop, Rap og RnB, men hører i bund og grund alle former for musik.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her