Food Court
Foto: Robert Hendel

Roskilde Festival – Madmekka i festival-land

Mad fra alverdens verdenshjørner er igen i år tilgængeligt i Roskilde Festivals Food Court. Mad- og drinksboder tilbyder alt fra tartar til chililemonade, så der er noget for enhver smag. 

Meget i stil med Copenhagen Street Food på Papirøen, har Roskilde Festival igen i år omdannet laden på 7th Street til et virvar af mad- og drinksboder. Her kan du eksempelvis finde klassisk festivalføde som burgere (dog med et seriøst kvalitetsboost i forhold til den gængse ost-og-bøf-klapsammen).

Du kan også, hvis du hører til gruppen af mere eventyrlystne festivalgæster, stikke hovedet forbi Crick’it, der serverer spiselige insekter.

Fokus på miljø og mennesker

Roskilde Festival har igen i år stor fokus på at minimere festivalens Co2-aftryk. Ifølge folkene bag festivalen kommer en betragtelig del af udledningen fra det kød, vi desperat forsøger at kurere vores tømmermænd med. Så hvis du har overskud til at tænke på miljøet på trods af dundrende hovedpine, kunne Crick’it jo være en mulighed.

Hvis du ikke lige er til kryb og kravl, kan du også prøve Eat Horse of Course, der sidste år havde en yderst populær fold i mad-laden. De er i øvrigt i år placeret i Art Zone lige på den anden side af 7th Street.

Miljøet er ikke festivalens eneste kæphest; Sister’s Cuisine drives af kvindelige asylansøgere, der serverer retter fra deres hjemlande. Her kan du prøve iransk veggie-daal eller thailandske forårsruller. Overskuddet fra denne bod går til Trampolinhuset – et uafhængigt center i København, der tilbyder støtte og fællesskab til flygtninge og asylansøgere i Danmark.

Velkendt med et twist

Er du til mere traditionel festivalmad, er der også hjælp at hente i Food Court. Sidste år var burgerbiksen Madklubben blandt de mest populære boder og høstede sidste år flotte roser i de store medier. Her kan du sætte tænderne i perlebygsrisotto eller stille sulten med deres eftertragtede Steak ‘n’ Bearnaise-burger.
Nu vil jeg betragte mig selv som godt opdraget, så jeg har naturligvis smagt lidt på maden. Jeg kan hermed skrive under på, at Madklubbens burger er værd at trodse regnvejret for. På med gummistøvlerne og afsted!