Roskilde Festival – Madmekka i festival-land

Mad fra alverdens verdenshjørner er igen i år tilgængeligt i Roskilde Festivals Food Court. Mad- og drinksboder tilbyder alt fra tartar til chililemonade, så der er noget for enhver smag. 

Meget i stil med Copenhagen Street Food på Papirøen, har Roskilde Festival igen i år omdannet laden på 7th Street til et virvar af mad- og drinksboder. Her kan du eksempelvis finde klassisk festivalføde som burgere (dog med et seriøst kvalitetsboost i forhold til den gængse ost-og-bøf-klapsammen).

Du kan også, hvis du hører til gruppen af mere eventyrlystne festivalgæster, stikke hovedet forbi Crick’it, der serverer spiselige insekter.

Fokus på miljø og mennesker

Roskilde Festival har igen i år stor fokus på at minimere festivalens Co2-aftryk. Ifølge folkene bag festivalen kommer en betragtelig del af udledningen fra det kød, vi desperat forsøger at kurere vores tømmermænd med. Så hvis du har overskud til at tænke på miljøet på trods af dundrende hovedpine, kunne Crick’it jo være en mulighed.

Hvis du ikke lige er til kryb og kravl, kan du også prøve Eat Horse of Course, der sidste år havde en yderst populær fold i mad-laden. De er i øvrigt i år placeret i Art Zone lige på den anden side af 7th Street.

Miljøet er ikke festivalens eneste kæphest; Sister’s Cuisine drives af kvindelige asylansøgere, der serverer retter fra deres hjemlande. Her kan du prøve iransk veggie-daal eller thailandske forårsruller. Overskuddet fra denne bod går til Trampolinhuset – et uafhængigt center i København, der tilbyder støtte og fællesskab til flygtninge og asylansøgere i Danmark.

Velkendt med et twist

Er du til mere traditionel festivalmad, er der også hjælp at hente i Food Court. Sidste år var burgerbiksen Madklubben blandt de mest populære boder og høstede sidste år flotte roser i de store medier. Her kan du sætte tænderne i perlebygsrisotto eller stille sulten med deres eftertragtede Steak ‘n’ Bearnaise-burger.
Nu vil jeg betragte mig selv som godt opdraget, så jeg har naturligvis smagt lidt på maden. Jeg kan hermed skrive under på, at Madklubbens burger er værd at trodse regnvejret for. På med gummistøvlerne og afsted!

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Cecilie Dollerup Ertmann
Cecilie Dollerup Ertmann
Selvudnævnt popsvin med stor forkærlighed for Beyoncé og Lady Gaga. Synger i badet men kun på amatørbasis.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her