Suspekt, Tinderbox, Blue Stage, TB17
Foto: Lasse Lagoni

Suspekt – Et fuldt frontalt samleje på Fyn

Suspekt fik taget deres mødom på Tinderbox, og det fik de gjort i sådan en grad, at selv hvis der stod jomfruer i publikummet, så var de det ikke længere. En formidabel afslutning på fredagens udgave af Tinderbox.

Suspekt står stadig, og det må man bare give dem ret i, for jeg kan ikke erindre, at drengene skulle have været nede på noget tidspunkt.

Danmarks bedste liveact?

Jeg har efterhånden set Suspekt nogle gange, og jeg er endnu ikke blevet skuffet. Derfor klingede Bai-D’s opfordring om, at nu skulle den suttes op fra dødsslap, lidt hult. Lad mig sige det sådan her. Den blev suttet op fra fucking hård. Publikum var fuldt erigeret fra starten af. Suspekt ved nemlig hvad de laver, når det kommer til at skrue et liveshow sammen. Det handler om at spille et stærkt kort fra starten af. Og netop Sut Den Op Fra Slap, som var aftenens andet nummer, gjorde lige præcis det trick.

Suspekt har på et kontinuerligt plan leveret liveunderholdning på et så højt niveau, at de for længst har fået manifesteret sig som Danmarks absolut bedste liveact, under kategorien hip-hop. Men det prædikat er jeg ikke sikker på længere er nok. D-A-D lukkede torsdagen på Tinderbox, et band man også anser for værende et af landets fremmeste liveoplevelser. Og det er den hylde, som jeg mener at Suspekt skal op på. For drengene fra Vestegnen har fast greb om publikums nosser, fra start til slut.

En hyldest til Linkoban

Koncerten varede lige omkring halvanden time, og på den tid kom vi godt og grundigt igennem deres efterhånden imponerende repertoire. Af særlige højdepunkter vil jeg gerne fremhæve Lings Sang. Hyldesten til den afdøde Linkoban er helt særlig sang. “Den sværeste sang vi nogensinde har skrevet”, har Emil Simonsen udtalt. Og som en af mine fellow Poplish-skribenter sagde, “Jeg har ikke hørt den live før, og det rørte mig ærligt talt, for jeg var meget glad for Linkoban”. Og det er netop den følelse man står tilbage med efterfølgende. Det virkede dog ikke som, at publikum havde den samme referenceramme. De nød blot opsætningen med Simon Jul på spade, Lau fra Fribytterdrømme og Xander. Og igen her skal der lyde et kæmpe cadeau. Dét at bruge Lau fra Fribytterdrømme, hvis vokal er meget særegen, det vidner om at det her til Ling. Og man kan mærke fra scenen, at det her altså betyder noget, sådan at vise frem. En fornøjelse.

Og Suspekt havde flere gæster med, flere gæster der for alvor skulle manifestere nattens optræden som en nyklassiker i Tinderbox regi. Det Grammynominerede beat fra Rune Rask, byder på Helt Alene, og Helt Alene byder på Tina Dickow. Og det fik vi, i en symbiose med Xander, der stadig var på scenen efter Hæld Op. Og så skulle der ikke gå længe, før Benjamin fra Benal kiggede forbi og fortalte os, at han var en Fri Mand.

Tak, tak og atter tak

Suspekt havde taget godteposen med, og den blev ikke bare lukket op. Men den blev spredt med lind hånd ud til publikum. Jeg tror ikke at der findes prævention, der kan forhindre at nattens gæster på Tinderbox, nu er gravide med trillinger. Som henholdsvis skal hedde Rune, Emil og Andreas. Hvis man skal sige det på vestegnsk, så var vi i nat udsat for, et fuldt frontalt samleje med de fremmeste fisserappere, som det her land har at byde på. Jeg ved ikke hvor mange gange, jeg skal takke Suspekt efter en koncert, men nu gør jeg det igen.

Suspekt, Tinderbox, Blue Stage, TB17
Foto: Lasse Lagoni

Se forresten Lasses fede billeder HER