Slaegt
Foto: Sebastian Dammark

Slægt – Stjerneskud på en sort himmel

Vi har før haft Slægt under behandling her på Poplish, men vi har endnu haft den helt store oplevelse med dem til gode. Det skete på Pandæmonium, hvor det ganske, danske metalpublikum blev udsat for en ordentlig omgang mørk metal, selvom det var tidligt.

Når hypemand Anders Bötter kommer ind og siger, “Slægt er noget af det bedste på den danske scene lige nu”, så er det ikke for sjov. Den meget specielle blanding af black metal og dødsmetal, som samtidig er pakket ind i ugudeligt smukke melodipassager, er det som gør at man kommer tilbage til Slægt, selvom de måske ikke lige spiller ens yndlingsmusik.

Jeg blev genforenet med en god kammerat til koncerten, og på trods af at han mest af alt bare gerne vil høre noget power metal, a la Iron Maiden, så måtte selv han erkende, at Slægt har styr på det. Den rejse, som jeg har fulgt, siden en solid start på When Copenhell Freezes Over i 2016, har kun haft en retning og det er opad. De spillede en gennemført opvarmning til Primordial i efteråret, hvor man kunne mærke at endnu et skridt var blevet taget.

Nu bliver det mørkt

Nu var det så tid til at indtage Pandæmonium på et næsten kætterisk tidligt tidspunkt, og fra første øjeblik ejede Slægt den mindste scene på Copenhell. Det var ikke fordi publikum var mødt helt op endnu, men der så nu alligevel ganske fyldt ud, og de der var kommet, fik sig en oplevelse med på vejen.

Slægt er vokset med opgaven med en voldsom fart, og det band der stod på Pandæmonium leverede en pragtindsats, hvor finalen var i særklasse. Domus Mysterium hedder deres nye album, som udkom i maj, og afslutningen med titelnummeret blæste al konkurrence væk. De melodiske passager er fremragende og skaber en naturlig kontrast til de noget hårdere stykker, hvor der bliver givet fuld skrue. Melodierne virker, i det hele taget, til at være i højsædet i Slægts lyd.

Hvis Slægt fortsætter deres udvikling på denne måde, så er der vist ikke nogen øvre grænse for hvor langt de kan nå. De fortjener stor ros for at holde fast i deres eget udtryk, men samtidig er det blevet koncentreret til et produkt, der har appel til et meget bredere publikum, end man skulle tro.

Slaegt
Foto: Sebastian Dammark

Se Sebastians billeder fra koncerten HER.