Five Finger Death Punch
Foto: Sebastian Dammark

Five Finger Death Punch – Lige midt i smasken

Jeg havde ikke set frem til at se Five Finger Death Punch, da jeg har ment at de er voldsomt overvurderede, men ud af det blå fik jeg fem fingre kaste i fjæset med fare for, at jeg ikke kan trække vejret længere. Det er en god ting, hvis vi snakker om metal.

Five Finger Death Punch var kommet for at spille sommernatten ind på Copenhell, og jeg skal love for der var skrald på. Ivan Moody har sat sig selv ud af spillet og på deres europaturné har Divine Heresy og Snot-frontmanden Tommy Vext overtaget tjansen som sanger.

Det var en decideret fornøjelse at se ham på en scene og enhver frygt som jeg måtte have haft, for at det her skulle blive en tam oplevelse forsvandt i mørket, som blev fyldt ud med et dejligt sceneshow, som 5FDP havde sørget for på dagen.

Jeg havde næsten permanent Adam Wests Batman kørende foran mine øjne med “KAPOW” og “BOOM” for der var fuld skrue på.

Right Side of Heaven

Faktisk trådte de på intet tidspunkt galt under koncerten, og mine fordomme blev gjort til skamme af et band, der formåede at omfavne hele publikum, og samtidig skabe en fest oppe foran, hvor der var fuld skrue på bandet, som så overordentligt glade ud, for at stå på en scene, men dagens mand i skysovs er uden tvivl Vext.

Med en charme udover det sædvanlige spillede han sig lige ind i mit hjerte, og jeg håber at kunne blive tilgivet for min forudindtagede holdning til de nye amerikanske metallere.

Der er gode ting at finde i den melodiøse del af Five Finger Death Punch, og selvom jeg aldrig kommer til at være helt skudt i denne type musik, så sad den lige i skabet på en fredag på Copenhell, der ellers nok mest bliver husket for det sløje vejr for anden dag i streg.

Man kunne dog godt ønske at 5FDP ville træde en smule uden for skabelonen, hvor det føles lidt for sikkert i det lange løb, og det er igen min største anke ved denne form for nu-metal.

Det er så stilsikkert, at det til tider grænser til det kedelige, og selvom det er flotte kompositioner, så falder det altså en smule igennem, når man kan regne sig frem til hvordan et nummer vil forløbe efter at være udsat for de første fire takter. Derfor kan jeg ikke kvittere med topkarakter, men vi er godt deroppe.

Five Finger Death Punch
Foto: Sebastian Dammark

Se Sebastians billeder fra koncerten HER.