The 1975 – Mere coke end musik

Klokken 20:15 gik Manchester-bandet The 1974 på scenen, efterfulgt af forsanger Matthew Healy, der slentrede ind på scenen i høje hæle, sorte bukser og tilsvarende sort denim jakke. The 1975 var ankommet, men de havde ikke nogen glans over sig. 

Allerede fra koncertens begyndelse med sangene “The 1975” og “Love Me” viste Mattew Healy, at det sagtens kan lade sig gøre at danse i høje hæle, og at lyserød ikke kun var for kvinder. Dansen i høje hæle skyldes nok stoffer. Ligesom hans febrilske bevægelser.

Ved “Loving Someone” stod han ej heller stille. Det var som om Matt Healy var fuld, på stoffer og totalt ligeglad på en og samme tid. Han lignede en, der til enhver tid kunne falde om eller miste balancen. Et glimrende gimmick, men det er bare virkelighed.

En sjældenhed ved koncerten var det at stå stille, og ved sangen “She’s American” tog Matthew Healy en bas over skulderen, og stod for første gang stille til koncerten. Der var også ved at blive for meget af det gode.

“This is a great song” sagde han, og tonerne til “Somebody Else” spillede langsomt frem – og han har ret. Den er god, men også ret kedelig. Baggrundsskærmen viste nærmest ingenting, hvorimod lysene i toppen af scenen kørte frem og tilbage. Der manglede noget mere power.

The 1975, NorthSide, Green Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

En ting er at der manglede noget mere visuelt. En anden ting er at mumle. Og netop sidstnævnte gjorde Matthew Healy adskillige gange, men særligt under ”Sex”.

Når man bliver booket til at spille på en festival, så skal man ikke mumle, være fuld eller tage stoffer. Mattew Healy var alle tre. Dog rettede han ryggen og modnede sig ved sangen ”Girls”, men det visuelle manglede stadigvæk.

Selv om det regnede og temperaturen langsomt faldt, så skulle trøjen også af. Det var fuldstændigt unødvendigt, men så fik kvinderne blandt publikum også noget at se på.

Som anden sidste sang, spillede de deres største hit ”Chocolate”, og det var en trist fornøjelse. Selv om sangen var rigtig god, blev opførslen af den bare halvhjertet, når han lignede en der var ligeglad. Og det tror jeg faktisk han var.

Jeg må dog indrømme, at deres sidste nummer ”The Sound” blev fremført med klasse, og det var næsten koncerten værd at høre nummeret. Men også kun næsten.

The 1975 spillede en koncert som var tæt på ligegyldighed. Matthew Healy havde sniffet nogle baner, inden han indtog Green Stage på NorthSide 2017.

The 1975, NorthSide, Green Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her