Rasmus Walter, NorthSide, Green Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Rasmus Walter – En koncert i baglås

Søndag klokken 17:00 spillede Rasmus Walter og hans band op til både dans, kram og kærlighed. Det var desværre bare ikke nok. 

Solen er for længst forsvundet bag de forholdvis lyse og mørke skyer, men Rasmus Walters charmerende stemme fik lavet om på det. Da åbningssangen ”På en dag som i dag” begyndte, fik han selv de mest mandige koncertgængere til at bøje i knæene.

Og charmen ville ingen ende tage, for da “Knust glas” og “Indtil du lægger mig på plads” var på, bevægede Rasmus Walter sig rundt på hele scenen. Heriblandt også ud blandt publikum, hvortil han sagde ”I lugter godt”

Da han introducerede det Aarhusianske kor “Vocal line”, var stemningen blandt publikum splittet. Hvordan kunne et kæmpe kor og Rasmus Walter passe sammen? Det kunne de ved sangene “Ligger lidt lavt” og “Verden i stå”, hvor kuldegysninger var en fællesnævner.

Man er efterhånden tvunget til at nævne NorthSide og dårlig lyd i samme sætning. Og koncerten med Rasmus Walter var ingen undtagelse. Ved flere af sangene var lyden alt for rungende, hvilket var et gennemgående problem igennem koncerten.

Særligt ved sangen “For evig ung” var Rasmus Walters mikrofon alt for høj, og det var næsten umuligt at høre koret, som igen har sneget sig ind på scenen. Gid de blev der fra start til slut.

Selvom Rasmus Walter er sød, charmerende og laver godt musik, kan man ikke benægte, at hans koncert var kedelig. Det var som en maskine som var gået i baglås, og hvor olien der smøres på ikke virkede.

I går fik Thomas Helmig besøg af Medina på scenen, og et besøg kunne være forfriskende til koncerten. Desværre kunne Nik fra Nik og Jay ikke være tilstede da “Ingenmandsland” blev spillet. Her kan man så tænke, hvorfor han ikke brugte en fra det dygtige kor.

Rasmus Walter viste musikalsk overskud da sangen “Dybt vand” blev spillet. Med guitar og er smil på læben, tog han os alle med ind i øvelokalet, og produceringen af det første album “Rasmus Walter” fra 2011.

“Endeløst” som uden tvivls er Rasmus Walters største hit fik æren af koret, og æren af at slutte koncerten.  I 30 sekunder fik koret lov til at synge uden Rasmus Walters vokal, og det lød himmelsk.

Rasmus Walters koncert ved Green Stage var lidt af en fuser. Han er utrolig dygtig, og ingen kan skrive tekster som ham, men der skal øves på noget mere adskillelse når de spiller koncerter. De fleste sange lød ens, men alt i alt, en udemærket præstation.

Rasmus Walter, NorthSide, Green Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Se hele Lasses galleri fra koncerten HER.