MØ, NorthSide, Blue Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

MØ – Samlebåndsarbejde i smatlandet

Den populære sangerinde MØ har erobret udlandet, og fredag aften vendte hun atter hjem til Danmark, da hun spillede på NorthSides Blue Stage. Det var bare, som om det aldrig rigtigt rykkede sig fremad.

“Don’t Wanna Dance” åbnede ballet og for en kort stund, glemte vi, at vi egentligt stod i mudder til knæene. Det varede kun til, “Waste of Time” begyndte. Her var det som om, hun læste mine tanker. Allerede der havde jeg en fornemmelse af, at koncerten blot var endnu et stykke arbejde på et samlebånd. For koncerten blev spillet, som lå den på rygraden, og NorthSide var blot endnu en genstand på båndet for sangerindens vedkommende.

På scenen hang et kæmpe bagtæppe med MØ skrevet derpå med store bogstaver, men det kunne have været bedre med en skærm med videoer på. Det ville først og fremmest give mere liv til koncerten, men også give mere kant til det visuelle.

Samtidig kunne jeg ikke lade være med at sende en tanke til den amerikanske sangerinde, Lana Del Reys, musikvideoer. Hun er kendt for at tale ind over sin musik, der blot spiller som baggrundsstøj. Det var præcis det samme, som Mø gjorde til aftenens koncert. Og det lykkedes bare aldrig.

MØ, NorthSide, Blue Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

MØ har udgivet en håndfuld singler. En af dem, der ikke fik nær så meget medvind, som de andre, var sangen “Kamikaze”. Til koncerten fik den heller ikke det højeste bifald. Modsat fik hendes første single “Pilgrim” et bifald uden lige.

Ud over de to ovenstående sange har hun været med på flere Major Lazer sange. Heriblandt storhittet “Cold Water”. Men til aftenens koncert var det som om, ingen til koncerten kendte sangen. Og når lyden er dårlig til samme sang, så blev det en fortrøstningsfuld koncertoplevelse.

Til slut blev festivalgæsterne mødt med en hitparade fra MØs bagkatalog – blandt andet “Final Song” og hendes nyeste single “Nights With You”, som alle blev mødt med stor eufori fra gæsterne.

MØ prøvede at tage NorthSide med sig ind i sit melankolske univers, men vi nåede bare aldrig at få en ordentligt invitation til det. Den må være blevet gået tabt i posten.

MØ, NorthSide, Blue Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Se alle Lasses billeder fra koncerten lige HER.