Off Bloom, NorthSide, Red Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Off Bloom – Energien smittede aldrig af

Det danske band Off Bloom åbnede dette års NorthSide med en koncert, der krævede mere end blot én øl for at være på samme energiniveau som dem.

Sidste år var det Alex Vargas, som fik æren af at åbne NorthSide, og i år var det Off Bloom. Det at åbne en festival er en helt særlig ting, men Mette Mortensen, Alexander Flockhart og Mads Christian Damgaard Christensen var alt for friske, og publikum alt for ædru til koncerten.

Selvom solen først lige var begyndt at skinne over Ådalen, så var energiniveauet højt for Mette Mortensen, som stillede op i sejlerbluse og latexbukser.

Den første sang var sangen ‘Thorns” fra Off Blooms “Love To Hate It”-EP, der udkom den 21. oktober sidste år. Sangen ville fungere bedre efter mørkets frembrud.

DMI havde varslet om regn og torden, og under koncerten skulle man tro, at Mette Mortensen var blevet ramt af lyn, da hun det meste af tiden dansede som en robot. Det fungerer såmænd, men det var alt for tidligt, og publikum var alt for ædru.

Robotdansen fortsatte under sangen ‘Orchid’, hvor de to drenge viste, at de mestrer deres udstyr, men lyden var for rungende, til at publikum virkelig kunne nyde den elektroniske genre og de mange samplede numre.

Lyden var ikke det eneste, der fejlede under koncerten. Mette Mortensen glemte selv at synge med på deres nye nummer ‘’Shut Up and Let Me Walk”, hvorefter hun brugte glæden ved NorthSide-koncerten som undskyldning for distraheringen.

I de sidste minutter af koncerten spillede de endnu en ny sang ‘Sorry Not Sorry’’ og deres nyeste single “Falcon Eye”. Begge var fængende, og viste sig som værende noget af det bedste popmusik, man kan finde.

Afslutningvis var det hittet “Love To Hate It”, hvor Mette Mortensens vokal for alvor blev vist frem. Stemmen gik rent hjem hos publikum – og især gennem højtalerne. De spillede sikkert, og der var ingen tvivl om, at publikum blev revet med, da hitsangen kom på. Koncerten trappede sig langsomt op til afslutningsnummeret, og det virkede helt bestemt.

Off Bloom spillede en sikker, men dog lidt kedelig koncert på NorthSide. En koncert, der krævede mere end én øl for at føle det samme energiniveau, som Mette Mortensen og co. havde med sig.

Heldigvis er Off Bloom et band, der ved, hvad de gør. At teknikken ikke sad lige i skabet, trak desværre ned i oplevelsen som helhed. Men de små lyspunkter – for eksempel ved “Love To Hate It” – gjorde alligevel, at åbningen af dette års NorthSide var noget helt specielt.

Off Bloom, NorthSide, Red Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER.