Natalie Imbruglia, Amager Bio
Foto: Rod Clemen

Natalie Imbruglia – Mere end bare et hit

Onsdag aften gjorde sluthalvfemsernes radiokejserinde Amager Bio til sin egen, og inviterede os indenfor til en sang og en dans. Stemningen var intim, arrangementerne akustiske og afdæmpede, og vokalen stærk som for årtier siden.

Sangerinden som de fleste kender fra hendes hit Torn fra ‘97, spillede for en godt fyldt Amager Bio, som i aftenens anledning havde stolerækker arrangeret på gulvet foran scenen. Der blev lagt ud med “Wrong Impression” fra White Lillies Island fra 2001, og det blev klart med det samme at Imbruglias vokal stadig er skarp og stærk, dog nu med en nærmest røget kvalitet som passer utrolig godt til aftenens intime stemning.

Sættet indeholdte sange fra alle Imbruglias plader, og varierede generelt mellem sparsomme ballader gjorde sig utrolig godt i den intime opsætning, og de mere up tempo pop sange, som desværre så sig lidt underkendte af problemer med lydniveauerne. En utrolig smuk udgave af Death Cab For Cuties “I Will Follow You Into The Dark” så Imbruglia, som kun var akkompagneret af en bassist, en guitarist og en pianist på denne aften, virkelig folde sin fløjlsrøgede vokal ud, imellem bedårende dansetrin.

Hittet serveret som ny

Godt en time inde i sættet skete det, Imbruglia så en mand bragt til live, og hittet fra 1997 stod klart som var det udkommet idag. Det første vers ser et nyt arrangement, og bringer tankerne hen på franske natklubber, mens resten af sangen bliver fremført med energi og et nærvær der sjældent ses i den moderne popmusik. Det er tydeligt blandt publikum at det er denne sang mange er kommet for, der klappes i takt og der synges højlydt med, men det var desværre også synligt i den større mængde der forlod koncerten her, kun to tredjedele inde.

Intim koncert og Amager Bio er ikke to ting man ofte finder sat i forbindelse, og det er desværre en grund til. Spillestedet er ikke bygget til den slags koncerter, og selvom der var gjort et forsøg med at stille stole op, fik det mere tankerne hen på gymnastiksale end intime rammer. At mange blandt publikum fandt det naturligt at diskutere adskillige emner under sangene, understreger blot hvordan den intime stemning ikke helt var cementeret.

Dette til trods så gjorde Natalie Imbruglia og band alt de kunne for at skabe god stemning under omstændighederne, og leverede en rigtig hyggelig aften til alle fremmødte.

Natalie Imbruglia, Amager Bio
Foto: Rod Clemen

Se alle billederne fra koncerten HER.