Clemens, Jelling Musikfestival, Teltscenen
Foto: Lasse Lagoni

Clemens – Ældes med ynde

I ly for blæsten havde de første festivalgæster fundet plads foran Teltscenen, hvor 37-årige Clemens spillede med et særligt 20-års jubilæumsshow for sit debutalbum, “Regnskabets Time”.

Det er blevet hyldet af det meste af hip-hop Danmark som et skelsættende album, den 17-årige sønderjyde Clemens Legolas Telling fik smidt på gaden 10. oktober 1997. Fyldt med klassikere og beats, der med det samme giver genklang i hovedet.

Men ingen tid føltes til at være gået for rapperen, der med masser af liv, nerve og energi prøvede at få liv i den spæde forsamling, der var kommet for at nyde nutidig og old school dansk rap.

Nerven kunne allerede mærkes i krop og sjæl under tredje nummer “En Blåtonet Gråzone”, der ligesom meget af det andet materiale fra albummet er tungt og dystert og handler om de mange dæmoner, man kan gå med som forvirret teenager.

Med sig på holdet havde Clemme også en håndfuld rappere fra de gode, gamle dage, heriblandt Jokeren, Blæs Bukki og Ataf Khawaja, der var med til at ruske op i festivalgæsterne med numre som “De Tre Lokumspoeter” og “90’er Tendenser”

Festivalgæsterne kom først for alvor kom i gear, da det Kato-producerede 2011-hit “Fuck Hvor Er Det Fedt (At Være Hip Hop’er)” blev spillet. Et nummer, der også viser den store diversitet, som Clemens kan levere – og som kun var blevet understreget endnu mere, hvis han også havde spillet midtnuller-hittet “Flammende Oprør”, hvor vores allesammen Cirkeline er featuring.

De yngste blandt publikum kom også i hopla under “Ingen Kender Dagen” fra 2012, der normalt bliver akkompagneret med en vokal fra sangerinden Sarah West. Inden nummeret blev afspillet måtte Clemens dog meddele, at hans i dagens anledning korpige var blevet drukket fuld af det medbragte hip-hop crew og derfor altså ikke kunne synge, da hun lå og kastede op bag scenen.

Niveauet var flot og højt hele vejen igennem fra den rutinerede rapper og hans gæster, men især Clemens egen energi, humor og charme gjorde koncerten til en skøn oplevelse og en god start på årets Jelling Musikfestival.

Clemens, Jelling Musikfestival, Teltscenen
Foto: Lasse Lagoni

Se alle Lasses fede billeder fra koncerten HER.