stemning, Spot 16 Lørdag
Foto: Helle Arensbak

10 koncerter du skal høre på SPOT Festival 2017

Dette års SPOT Festival starter på torsdag d. 4 maj og varer helt indtil søndag. Det er for mange sæsonens første festival, og hvis vejrudsigten holder stik bliver det en sommerlig udgave.

SPOT Festival er den Århusianske festival der giver plads til de nyeste skud på stammen og de mere etablerede udgaver, de udnytter desuden Århus til fulde og sørger for at vi alle får rørt benene, når vi skal rundt og besøge de mange spillesteder.

Hvis du har lidt svært ved at finde rundt i programmet, eller bare ikke kan bestemme hvad du gerne vil høre, har vi sammenfattet en liste over 10 koncerter som du i hvert fald skal forsøge at nå på årets SPOT Festival.

Lowly

I febuar udgav Lowly deres debutalbum ”Heba” som er sprængfyldt med fine rytmer og flotte sange i rigtig Indie pop stil. Nanna Schannong er forsangeren i det Århusianske band som spiller på hjemmebane og hendes stemme er yderst stemningsskabende og smuk.

Lowly spiller kl. 16:45 på SPOT Royal, torsdag.

Frost Festival, Arbejdermuseet, Lowly
Foto: Malthe Ivarsson

Baby Handshake

Hvoraf navnet Baby Handshake kommer fra har jeg valgt ikke spørge mig selv, men de fire unge drenge der udgør bandet spiller en lækker blanding af 70’er vibes og samtidigt også den lidt mere smadrede rock som mange upcoming drengebands kendetegner sig selv ved i dag. De fire drenge kan helt sikkert noget unikt, og der skal lyde en varm anbefaling herfra.

Baby Handshake spiller kl. 20:00 på HeadQuarters, torsdag.

TÅRN

De fleste har efterhånden hørt om, eller rent faktisk hørt den fynske trio TÅRN spille op til sang og dans. Bandet har udgivet to plader, ”Ud Af Mit Vindue” og ”Velkommen Indenfor” som læner sig op ad typisk dansksproget indie pop. Det er uden tvivl lækkert, dansabelt og flot.

TÅRN spiller to gange på SPOT, torsdag kl. 21:50 på Aarhus Volume og fredag kl. 22 på HeadQuarters.

PALA

PALA er sidste års vinder af Fatter Eskild prisen og spiller melankolsk pop så godt som de nu kan; og de kan alligevel en hel del. De fire barndomsvenner, Søren, Kristoffer, Jens og Niklas beskriver selv deres musik som at være til en helt fantastisk privatfest, som man også kan høre på deres eneste udgivne sang ”Weekend Girl”, og det er også de forventninger jeg har til deres eftermiddagskoncert på SPOT Festival.

PALA spiller kl. 16:00 på Voxhall, fredag.

TURQUOISE SUN

Nogle gange sker det ærgerlige på en festival, at de to kunstnere du rigtig gerne vil se, skal spille lige nøjagtig samme tid. På dette års SPOT festival skal TURQUOISE SUN også spille kl. 16:00. De seks drenge i bandet spiller en trope psykedelia, som du sjældent finder magen til. De er talentfulde og sjove, og de aner i retningen af Unknown Mortal Orchestra og Animal Collective.

TURQUOISE SUN spiller kl. 16:00 på Filuren, fredag.

Sebastian Lind

Engang i min spæde start som skribent var jeg på Skive Festival, der mødte jeg Sebastian Lind. Han har spillet musik siden år 2008 og det er ægte og god singer-songwriter pop som kan få alle på benene igen. Sebastian Lind var, da jeg mødte ham, en af de mildeste og roligste musikere, men han forstår samtidigt at sparke noget af en fest igang.

Sebastian Lind spiller to gange på SPOT, fredag kl. 18:00 i SCC og lørdag 14:45 på SPOT Royal.

The Enormous Sea

Thy Music Collective har alle nok hørt om nu, de har samlet alt det bedste fra den danske nord og The Enormous Sea er ingen undtagelse. Deres musik er en blanding af kitschet 60’er rock, og post-punk som fungerer utroligt flot til deres nordiske fandenivoldskhed.

The Enormous Sea spiller to gange på SPOT, fredag kl. 18:30 på Aarhus Volume, og lørdag kl. 20:15 i Kammermusiksalen.

Communions

Hvis du får stillet dig i kø tidligt nok, kan du med en smule held være sikker på at få en plads til Communions i VoxHall. De kom for første gang ud på den danske musikscene i 2014 og både publikum og anmeldere åbnede deres arme for deres helt unikke lyd. Nu har de udgivet et debutalbum “Blue” og er klar til at tage SPOT med storm.

Communions spiller kl. 21:45 på VoxHall, fredag.

CODE WALK

Skal du have afsluttet fredag på SPOT Festival, inden du skal ud i det Århusianske natteliv skal du gøre det til CODE WALK. De to københavnere, Søren Gregersen og Jesper Nørbæk har tidligere eksperimenteret meget med sang og vokal, men er nu i det mere instrumentale og deres koncert bliver helt sikkert noget man sent glemmer.

CODE WALK spiller kl. 01:00 på RADAR, fredag.

Katinka

Katinkas personlige pop og lyriske virkemidler er noget jeg stadig har svært ved at få armene ned over. Hun har netop udgivet debutpladen “Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse” som jeg spåede ville blive spillet på de fleste danske festivaler. SPOT Festival er ingen undtagelsen, og det bliver en koncert med power og skrøbelighed uden lige.

Katinka spiller kl. 13:15 på SPOT Royal, lørdag.

Smukfest, Smuk16, P3 Teltet, Katinka
Foto: Lasse Lagoni