Gilli, Vega
Foto: Allan Nielsen

Gilli – Outshinet til egen koncert

Med favnen fuld af homies var Gilli på hjemmebane, da han spillede i Store Vega tirsdag aften. Desværre blev festen ødelagt af dårlig lyd og manglende performance fra den unge vestegnsrapper.

Duften af humle fylder salen og bevidner om, at der, selvom det er tirsdag, bliver langet mange øl over disken i Store Vega. Hurra for påsken, hvilket for mange betyder “vild i dag, syg i morgen”.

Den unge vestegnsknægt Kian Rosenberg Larsson med de safirblå øjne har fået masser af succes, siden han leverede musik til filmen “Ækte Vare”, hvor han også selv spillede en fremtræden rolle, i 20142. Hits som ‘C’est La Vie’ og ‘Adios’ har været faste festtemaer de seneste år, og derfor var der også forventet en hitparade fra den 24-årige rapper.

Det er også et festligt crowd, som er dukket op til denne lille påskefest. Flere piger med bare maver og solbriller indenfor står og griner med veninderne med drinks i hænderne, mens gutterne bagerst i salen sidder og griner over memes på telefonen, mens de venter på koncertstart klokken 21:00. Utålmodigheden blandt publikum begynder dog allerede at vise sig en halv time før. Pigerne på de forreste rækker skriger, så snart de ser en skygge eller et af numrene ud over højtalersystemet stopper. Ifølge Vegas hjemmeside og koncerteventet på Facebook var koncertstart nemlig klokken 20, hvilket også ville give mening, da der ikke var noget opvarmning.

Skrigeriet går i gang igen i samme sekund, som lyset i salen slukker. DJ’en går på scenen først og laver et underligt miskmask af dancehallhorn, eksplosionslyde og franske fraser i et minuts tid, inden Gilli går på til stor, stor jubel fra især de kvindelige publikummer. Han lægger ud med sit første hit fra “Ækte Vare”, ‘Knokler Hårdt’. Ved sin side har han Benny Jamz.

De friske drenge har god energi, men det bliver ødelagt af frygtelig lyd, frygtelig larm og frygtelig vokal. Bassen overstyrer for vildt, ligesom mikrofonen også gør det samme flere gange undervejs.

Til trods for, at Gilli og Benny virker glade for endelig at stå på scenen og spille denne her koncert, så fremstår deres attituder også en smule lallede. Ligesom på Jelling sidste år er der flere mennesker på scenen, som ikke laver andet end at stå i hjørnet pimpe. Aftenens hovedperson virker ikke synderligt tilpas på scenen. Flere gange undervejs står han med ryggen til og roder med sin drink ved mikserpulten, ligesom det for det meste er Benny Jamz, der gejler publikum op.

Tematikkerne er de samme som altid. Det handler om gadelivet, para (penge, red.), loyalitet til sit hold og at ofre alt for sine brødre. Et uudgivet nummer kommer på. Flere kan alligevel synge med på det. Dedikeret. Man kan mærke et kraftigt skel fra 2014-Gilli og til i dag. De sydlandske toner fylder meget mere, ligesom det hele er mere dansevenligt i dag og tilført mere dialekt og “skrrt skrrt”.

Taget letter, da Sivas går på til ‘DAUDA’. Publikum springer op og begynder at skråle med. Konklusionen må være, at ‘DAUDA’ er den nye generations svar på Wannabe med Spice Girls. Hurtigt derefter kommer KESI på scenen. Han er i det mindste nogenlunde klar i lyden og til at forstå, når han taler ud til salen. Hittet ‘Adios’ er kæmpe optur at høre live, og det er der flere, der er enige i, for hele salen stemmer i med fællessang på spansk og dansk.

Desværre for Gilli er KESI en bedre entertainer. Hans kontakt med publikum overshiner fuldstændig aftenens hovedperson, som bliver birolle i egen film. Det må være svært, hvis man er en introvert kunstner, som man kan fornemme, at Gilli er, at skulle komme ud over scenekanten, og endnu sværere at kontrasten bliver stillet skarpt op, når man så har én med, der er en ekstrovert og gerne hiver publikum op.

Sivas er stukket af fra scenen og kommer ikke ud som aftalt, hvilket gør, at nummeret HOLDET startes forfra, fordi han er ikke til at støve op. Da han så endelig kommer løbende ud, er stemningen til gengæld ekstatisk på scenen med hele holdet (høhø) samlet. Den ekstatiske følelse af fest og ballade smitter af hos publikummen, men lyden er stadig forfærdelig. Der skal simpelthen skrues ned for den bas. Og når det kommer fra mig, så er den gal.

Det bliver noget rodet bunkepul med så mange på scenen, man skal holde øje med. Men der bliver afholdt dansefest til ‘Verden Er Kold’. Som kontrast råber Gilli for tiende gang i løbet af aftenen “I er fucking varme Vega”. Sjovt, for han er selv som en lunken kop kaffe, der har stået for længe på køkkenbordet. Du ved, hvordan det smager, men du tjekker alligevel for at se, om den er bare tæt på at kunne drikkes.

Det er synd, at Gilli er så låst fast i sin nye, sydeuropæiske lyd, for den bliver hurtig triviel. Det samme gælder for det nye nummer, han performer med KESI og fortæller kommer ud i næste måned. Det lyder som de andre hits, han har haft. Direkte efter opskriften. Er han dansk raps svar på Kygo?

‘Orale’ og ‘C’est La Vie’ bliver performet. Finally. Så kan vi gå hjem.

Gilli, Vega
Foto: Allan Nielsen

Se hele galleriet HER.