Kehlani, Amager Bio
Foto: Rod Clemen

Kehlani – Næsten alt gik galt

Uge 10 i 2017 vil helt klart blive husket for, at vi fik rigtig mange vellykkede koncerter på dansk jord. Det skete dog ikke her allersidst på ugen, søndag aften, hvor Kehlani besøgte Danmark for første gang i Amager Bio. Hun burde have blevet hjemme i sin seng.

Den talentfulde 21 årige R&B sangerinde var slet ikke på sit bedste, da hun besøgte Danmark på hendes verdenstour. Det havde været på sin plads at have meldt koncerten aflyst. Det kan ikke være rigtigt, at vi skulle have en halvtom fornemmelse at slutte en ellers dejlig musikalsk koncertuge af på. Et godt råd ville være, at holde en længere pause mellem sine spille-jobs, fordi at overbooke sin kalender uden ens stemmebånd kan klare det, virker ikke helt optimalt. Hun burde gå fra fuldtid til deltid.

Det startede godt

Den perfekte start vil jeg nærmest kalde det. Dog var det inden Kehlani selv ankom på scenen i Amager Bio. Det var nemlig til opvarmningen. Hold da op – her troede jeg, at det ville blive en dejlig aften. Fra en noget ældre kvinde, ”Ella Mai” på 31 år, som havde en gejst og glæde i sin musik, fik alle folk til at føle sig helt klar til at lytte til hovednavnet denne aften, Kehlani. Efter 15-20 minutter stoppede Ella Mai med at synge. Desværre gik den ikke længere, fordi herefter gik en yderst malplaceret ung pige, som prøvede at være DJ for en aften. ”Noodles” er kunstnernavnet. Det navn håber jeg aldrig lander på dansk jord igen. Hun var slet ikke tilstede, og hendes sangvalg var under al kritik. Det passede slet ikke ind. Publikum kunne allerede her mærke, at der var noget galt. Da hun blev ved og ved og ved med at spille. Klokken var for længst over 21:00, som var den planlagte tid, for at Kehlani skulle gå på.

Op ad bakke

Endelig kom Kehlani ind 20 minutter over ni og var klar til at give et show. De første sange var ganske gode, og folk var glade for at have købt billet. Det skulle hurtig ændres. Hendes stemme kunne ikke klare mere. Det blev som en tur op ad et højt bjerg, hvor man ikke rigtig har lyst, og egentlig bare gerne vil nedad igen. Hun skulle flere gange ud og have noget mirakel spray i munden for at få stemmen tilbage. Intet hjalp.

Der var dansere med til dagens optræden, og det tog noget fra hendes opmærksom. De var med til at pynte, men burde også have blevet hjemme. Aftenen blev hurtig ligegyldig. På trods af et spændende tournavn ”SweetSexySavage” fik jeg ikke den følelse af noget det som helhed, selvom Kehlani prøvede og var helt frisk på at levere en fræk mavedans midt i showet.

Den søde pige

Der er ingen tvivl om, at hun laver gode sange. Jeg lyttede til hendes nye album inden ankomst. Var overrasket over de historier og erfaringer hun har haft, trods en ung alder af 21 år. På sangen ”Get Like” får vi en genert side frem i hende, hvor hun synger om, at hun kan være ude af sig selv i nogle situationer, men en forståelse for hendes personlighed kan få hende til at knække genertheden. Hvilket hun håber folk gør. Personligt en af mine favoritter til aftens koncert. Hun prøvede at være ”den søde pige” ved at fortælle os publikum, at hun vil vende tilbage en dag, hvor hendes stemme ville være bedre. Lige inden havde hun holdt en pause på 10 minutter helt pludselig, da stemmen ikke var klar til fortsætte. Måske blev hun for sød ved at vende tilbage. Dog må man give hende kredit for at være ærlig, og det var vidst også det eneste positive fra koncerten.

Akavet afsked

Det skulle blive noget af en mærkelig afsked med den unge R&B sangerinde. Hun har forkortet sine antal af sange denne aften, og det er også helt fint. Hvorfor dog ikke slutte koncerten af med sangen ”Thank You”, som der er blevet gjort på de andre steder hun har spillet. Der var intet tak til os. Hun sluttede det hele af med hendes største hit fra det ellers gode nye album med sangen ”CRZY”. Det er en rigtig god sang, men her skulle det blive bare blive mere end akavet. Den irriterende DJ fra opvarmningen, ”Noodles” var på scenen hele vejen, og prøvede at få folk med ved at afbryde Kehlani med med at råbe “Come on Danmark”. Hvilket var ærgerligt, og gjorde det irriterende for os publikum er være med til.

Et halvtomt Amager Bio – En uoplagt Kehlani gjorde aftenen noget akavet fra da Ella Mai gik af scenen. Hvis hun en dag kommer tilbage til Danmark, så bliver jeg hjemme i min seng! Hvilket hun også burde have haft gjort denne søndag aften.

Opvarmning vurdering: 
Ella Mai: 90 %
Noodles (DJ): 0 %