Suspekt, Smukfest, Stjernescenen, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

Suspekt – Lige i stjernen

Rapgruppen Suspekt toppede en forrygende hiphop-aften på Smukfest med et velorkestreret og festligt brag af en fuckfinger.

Da Suspekt gik på scenen lørdag aften i Bøgeskoven for at lukke Stjernescenen på Smukfest, var det foran et mere end gavmildt publikum.

Dagen før fumlede Mellemfingamuzik med bolden, og trods vindende øjeblikke udeblev den store rap-abefest under deres koncert i P3-teltet. Men knap en time før Suspekts koncert på Stjernescenen, fik Odense Assholes satiriske volds-rap publikum til at banke på brystet som gorillaer i skovbunden.

Med andre ord: der var gået hul på bylden. Og folket ville have mere.

Det var derfor med en kæmpe bølge af goodwill, at gruppen indtog scenen ved midnat. Og hvis de ville, kunne de have lænet sig tilbage og lade begejstringen klare resten.

Men som det nu er blevet vane for publikum at råbe, når Suspekt til deres koncerter lukker med ”Kinky Fætter”: Det kan godt blive vildere.

Også selvom det virkede tvivlsomt, da Orgi-E lovede at sutte festen op fra slap, før de allerede på andet nummer leverede, ja, ”Sut Den Op Fra Slap”, tungt og liderligt.

Men Suspekt nægtede at hvile i cruise control og bragte både energien, den musikalske vare og nok party-tricks til at holde os på tæerne.

Setlisten var pakket med krudt i form af skudtætte bangers som ”Søn Af En Pistol,” Ruller Tungt” og den ældre ”Kælling.” Der var også plads til gæsteoptrædender af blandt andet Folkeklubben og Benal, der lignede verdens vredeste revisor, da han gav en fyrig version af ”Fri.”

Til slut kom Simon Juul ud for at rappe ”Kinky Fætter,” hvilket fik folk til at smide den sidste rest af deres selvkontrol og samle sig i en slags testosteron-induceret psykose.

Ingen Slukker The Stars hedder Suspekts gennembrudsalbum fra 2003. Men når nu nogen skulle prøve kræfter med at lukke Stjernescenen, så var ingen bedre end Suspekt.

Suspekt, Smukfest, Stjernescenen, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af billeder fra koncerten HER