Saveus, Smukfest, P3 Teltet, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

SAVEUS – Mere end en god historie

SAVEUS er mere end en ny gruppe med en gammelkendt forsanger, der oser af hitliste-potentiale. De er også dygtige liveperformere. Det demonstrerede bandets koncert i P3-teltet på Smukfest lørdag aften.

Først var han en håbefuld ung dreng. Så var han en én i rækken af X-factor-vindere, der aldrig blev til noget. Nu lader Martin Hedegaard til at have fundet sig selv som forsanger i gruppen SAVEUS. En gruppe, som i løbet af ingen tid er gået fra at være et ukendt navn til at spille på store scener landet over.

Gruppen succes og synlighed skyldes især historien om Martin Hedegaard, der vandt Danmarks hjerte i X-Faktor og efter 7 år vendte tilbage i spotlyset – denne gang formet som sin egen kunstner og sanger frem for dygtig imitator.

Men bandet har alligevel vist sig at have den nødvendige staying power og røv i bukserne, der har holdt skruen kørende, selv efter sensationen er ude, og hypen er død.

De spiller en slags postmoderne elektro-pop, der låner fra både disko og EDM. Samtidig går omkvædene lige efter strubehovedet. Det er den type musik, som både P6 og P3 kan og formentlig vil spille med god samvittighed.

Live har de også en god fornemmelse for, hvad de er og vil være. Det viste deres koncert i P3-Teltet lørdag aften på Smukfest. I minimalistisk og Apple-agtig stil indtog alle fire bandmedlemmer scenen iklædt posede hvide T-shirts – ligeså clean som musikken, som der glider nemt ned i lungen, selvom de for mange var ukendte.

På scenen var Hedegaard en dynamisk frontmand, der med charme og smil forfriskende punkterede up-tempo sangenes højtflyvende fornemmelser og klaverballadernes melankoli.

Til tider virkede det som om, at bandet prøvede at imponere lidt for hårdt. For eksempel når Martin Hedegaard under de langsomme klaversessioner sang på en nærmest grådkvalt måde blev det Cher-agtig og påtaget.

Men det var mindre skønhedspletter på en optræden, som beviste, at SAVEUS er her for at blive – hvis de vil det. De har både lyden og liveshowet.

Saveus, Smukfest, P3 Teltet, Smuk16
Foto: Lasse Lagoni

Se flere billeder fra koncerten HER.