Djämes Braun, Smukfest, Bøgescenerne, Smuk16,
Foto: Lasse Lagoni

Djämes Braun – “Det’ ikke Beethoven, Mor. Men rytmen er god!”

Dancehall-duoen fra Lolland spillede for første gang på Bøgescenerne siden 2012 og rev sejren hjem på charme og masser af selvtillid.

Kenno og Pilfingers dancehall-projekt Djämes Braun fik for alvor luft under vingerne, da de blev valgt ud i DRs Karriekanonen i 2012. Siden førstesinglen ‘Duft Af Bacone’ kom i heftig radiorotation, er barndomsvennernes projekt blevet folkeeje, og alle mennesker i alle aldre elsker at danse med til numre som ‘Farlig Tiger’ og ‘Geronimo’.

Det var også en blandet skare, som havde fundet vej ind under bøgetræerne lørdag eftermiddag, hvor Djämes Braun sammen med stort band spillede op. De to drenge annoncerede tidligt, de havde været nervøse, da denne koncert er deres første på Bøgescenerne, siden de spillede som vindere af Karrierekanonen for, hvad konferencier Peter Palshøj kaldte, “ingen mennesker”.

Anslaget blev slået med ‘Lytter Ik’ Til Dem’, som var et tidligt højdepunkt sammen med ‘Farlig Tiger’ og ‘Duft Af Ba-Cone’. Det er en fornøjelse for én som mig, der har hørt alle numre til ukendelighed, at få en ny dybde i musikken pga. band, blæsere m.m., som også gjorde det hele lidt mere levende end sidste år, da de lukkede P3-teltet den ene aften.

Børn, voksne, singler, kærester, høje, tykke, tynde, lave. Alle blev husket og fik en hilsen med fra de to voksne med barnlige sjæle. Især nummeret ‘Barn Igen’ ramte rent ind, mens solen stod højt på himlen og øllen var kold og stemningen var smuk.

Derfra gik det kun opad og blev vildere med de to numre, drengene har lavet med Kato, ‘Dumt På Dig (Part ll)’ og ‘Ejer Det’. Afslutningsnummeret var selvfølgelig 2014-singlen ‘Fugle’, som også fik skovbunden til at buldre endnu mere.

Det gode ved Djämes Brauns musik er, at uanset om det er stille eller vildt, så er det med de gode, glade toner, som gør, at alle får løse fusser. Samtidig er deres leg med ord i teksterne simpelthen fabelagtig underholdning, og vi var flere, der under ekstranummeret – som var en fortolkning af Enur og Natasjas ‘Calabria’ – grinte af Pilfingers rim:

“Ringer til chefen for at melde mig syg/
Nå nej, jeg er min egen chef,
Hold kæft hvor er jeg syg!”

Djämes Braun, Smukfest, Bøgescenerne, Smuk16,
Foto: Lasse Lagoni

Se alle billederne fra koncerten HER