Djämes Braun – “Det’ ikke Beethoven, Mor. Men rytmen er god!”

Dancehall-duoen fra Lolland spillede for første gang på Bøgescenerne siden 2012 og rev sejren hjem på charme og masser af selvtillid.

Kenno og Pilfingers dancehall-projekt Djämes Braun fik for alvor luft under vingerne, da de blev valgt ud i DRs Karriekanonen i 2012. Siden førstesinglen ‘Duft Af Bacone’ kom i heftig radiorotation, er barndomsvennernes projekt blevet folkeeje, og alle mennesker i alle aldre elsker at danse med til numre som ‘Farlig Tiger’ og ‘Geronimo’.

Det var også en blandet skare, som havde fundet vej ind under bøgetræerne lørdag eftermiddag, hvor Djämes Braun sammen med stort band spillede op. De to drenge annoncerede tidligt, de havde været nervøse, da denne koncert er deres første på Bøgescenerne, siden de spillede som vindere af Karrierekanonen for, hvad konferencier Peter Palshøj kaldte, “ingen mennesker”.

Anslaget blev slået med ‘Lytter Ik’ Til Dem’, som var et tidligt højdepunkt sammen med ‘Farlig Tiger’ og ‘Duft Af Ba-Cone’. Det er en fornøjelse for én som mig, der har hørt alle numre til ukendelighed, at få en ny dybde i musikken pga. band, blæsere m.m., som også gjorde det hele lidt mere levende end sidste år, da de lukkede P3-teltet den ene aften.

Børn, voksne, singler, kærester, høje, tykke, tynde, lave. Alle blev husket og fik en hilsen med fra de to voksne med barnlige sjæle. Især nummeret ‘Barn Igen’ ramte rent ind, mens solen stod højt på himlen og øllen var kold og stemningen var smuk.

Derfra gik det kun opad og blev vildere med de to numre, drengene har lavet med Kato, ‘Dumt På Dig (Part ll)’ og ‘Ejer Det’. Afslutningsnummeret var selvfølgelig 2014-singlen ‘Fugle’, som også fik skovbunden til at buldre endnu mere.

Det gode ved Djämes Brauns musik er, at uanset om det er stille eller vildt, så er det med de gode, glade toner, som gør, at alle får løse fusser. Samtidig er deres leg med ord i teksterne simpelthen fabelagtig underholdning, og vi var flere, der under ekstranummeret – som var en fortolkning af Enur og Natasjas ‘Calabria’ – grinte af Pilfingers rim:

“Ringer til chefen for at melde mig syg/
Nå nej, jeg er min egen chef,
Hold kæft hvor er jeg syg!”

Djämes Braun, Smukfest, Bøgescenerne, Smuk16,
Foto: Lasse Lagoni

Se alle billederne fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Djämes Braun - "Det' ikke Beethoven, Mor. Men rytmen er god!"Stemningen var hyggelig og rar, musikken var lige i skabet, og alt i alt kunne intet starte festen bedre på en stille og rolig lørdag aften, som senere ender højere og vildere. Med håbet om at se Kenno og Pilfinger på Bøgescenerne igen næste år.