TopGunn, Smukfest, Smuk16, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

TopGunn – Rebellen der blev allemandseje

25-årige Oliver Gammelgaard Nielsen lagde landet ned sammen med Kidd og resten af CHEFF i 2011. I dag stod han så – fem år efter – på en af landets største scener og spillede for fulde huse. Stadig med CHEFF i ryggen.

Det var en ret så nervøs, men stadig ekstremt energisk, TopGunn, som vandrede rundt på Bøgescenerne torsdag aften og leverede sine livlige tekster på flotteste vis sammen med et velspillende band, som virkelig fik lov til at lege med musikken.

Det kunne ikke blive mere passende med nummeret ‘Mig & Mit Hoved’ som åbning. Sangen om at være kendt, men stadig være nede på jorden og være sig selv. Det så man i den grad. Oliver Gammelgaard vandrede rundt som en hund i et bur. Lænede sig meget op af sit band og jammede med med hænderne, når de spillede godt – hvilket de gjorde hele vejen igennem. Alligevel var han på en eller anden måde nærværende og ekstremt charmerende.

Hitsene sad som perler på en snor, og det store publikum var vind i ryggen på den unge CHEFF-dreng. Man kunne mærke, de fleste nede fra Kærligheden har øvet sig i lejren. Men modsat Rihanna i går blev TopGunn ved med selv at levere vokaler, som ikke var så englene sang, men i den grad ikke fejlede noget.

Mange af de største hits, ‘Tilbud’, ‘Veninder’ og ‘Bedste Whine’ blev leveret i nye versioner, hvor de var mere melodiske og levende til liveperformance – og sidstnævnte blev sunget henover Mariah Carey og Busta Rhimes ‘Baby If You Give It To Me’. Da det nummer var afsluttet var der spillet 35 minutter. Næsten alle hits var fyret af. Hvad nu? Hvordan kunne han holde hjem?

Efter en kort interlude lyder det ikoniske råb “CHEFF ER DE BEDSTE”, bagtæppet går ned og afslører logoet til CHEFF RECORDS, og ud kommer Kidd og EloQ for at spille ‘Kysset Med Jamel’ og ‘Ik Lavet Penge’. Bagefter kom Klumben og Raske Penge ud og sang ‘Drejer Rundt’ og ‘Faxe Kondi’, før Kidd lukkede det lille set af med ‘Fetterlein’. Undervejs kunne man mærke, hvordan TopGunn blev meget mere rolig, da han havde sine homies at læne sig op ad.

Efter den drengerøvsfest kom trommeslageren og bassisten ned og spillede på bongotrommer og et lille trommesæt på scenekanten for at levere en conga-version af samarbejdsnummeret med Kato, ‘Dumt På Dig’. Oliver Gammelgaard var ganske afslappet nu og dansede rundt på scenen, mens han sang sine strofer. Herefter blev en times højenergisk fest afsluttet med storhittet ‘Dejlig’. TopGunn leverede den med egen trommesolo på det lille trommesæt, hvorefter han kastede det til siden og beordrede den sidste sjat CO2 i CO2-kanonerne om at blive brugt. For som han sagde “Det er jo pissedyrt!”

En rock’n’roll-afslutning på en faktisk ret rock’n’roll performance fra en dreng, som var en rebel, som blev en pæn dreng, men som stadig kan smadre igennem. Især med sit gamle crew i ryggen.

TopGunn, Smukfest, Smuk16, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Se alle billeder fra koncerten HER