Suede, Tinderbox, Blå Scene, TB16
Foto: Lasse Lagoni

Suede – 90’ernes britpopprinser erobrede

Jeg har før hørt, at hvis man virkelig har klaret den i musikbranchen og virkelig har skabt et navn, så vil folk deltage i ens koncerter – også selvom der er skybrud. Denne påstand beviste britpop navnet Suede var sand, da de lørdag aften ved midnatstid formåede at løfte samtlige publikummer op fra mudderet og ind i den lilla røg, der omfavnede bandet.

Hvis du stod midt på pladsen i går aftes ved 23-tiden, var det tydeligt at se, hvem der var kommet for at høre Suede, og hvem, der var smuttet ned til Rød Scene for at gøre klar til at se David Guetta senere på aftenen. For igen i aften havde Tinderbox formået at booke to kæmpe store hovednavne, hvor der var lidt for enhver musiksmag og aldersgruppe.

Britpopsensationen Suede levede i den grad op til publikums forventninger, og fremførte et formidabelt show, så vi alle drømte os tilbage til 90’erne og bandets stortid. Med ”Europe Is Our Playground” var det dog tydeligt at se skellet mellem virkeligheden dengang – og virkeligheden i dag efter #brexit skandalen.

Indhyllet i lilla røg trådte forsanger Brett Anderson ud på scenen klædt i sort fra top til tå. Sammen med bandet, der består af Matt Osman på bas, Richart Oakes på guitar og Simon Gilbert bag trommerne, kæmpede de erfarne musikere en brav kamp for at hive publikum ud af mudderet, så de kunne danse med til den fest, der blev skabt på scenen.

Storhittene ”Trash” og ”The Beautiful Ones” sørgede for fællessang gennem hele Tusindårsskoven. Selvfølgelig er Brett Andersons stemme ikke, hvad den har været, men han er tilgivet, for man kan ikke lade være med at blive fuldstændig betaget af hans energi og ageren på scenen. Han er et naturtalent og bevæger sig fejlfrit hen over scenen – mens han sikkert stadig har en hel del kvindelige beundrer blandt publikum.

Attituden manglede heller ikke noget. Den der ”Hvad-vil-I”-attitude, som ofte sås blandt britpop-bands i 90’erne, den har Suede endnu. Og den klæder dem stadigvæk.

Det var lidt af en tidslomme vi oplevede lørdag aften og nat på Blå Scene, men en tidslomme, hvor der stadig var en hel del aktualitet inde over. En vellykket optræden, der gjorde det yngre publikum klar til DJ’en David Guetta, mens den på bedste vis afsluttede en fantastisk festival, for de, der havde været så heldige at opleve Brett Anderson og resten af Suede i 90’erne.

Suede, Tinderbox, Blå Scene, TB16
Foto: Lasse Lagoni

Se hele Lasse Lagonis galleri fra koncerten HER