Suede – 90’ernes britpopprinser erobrede

Jeg har før hørt, at hvis man virkelig har klaret den i musikbranchen og virkelig har skabt et navn, så vil folk deltage i ens koncerter – også selvom der er skybrud. Denne påstand beviste britpop navnet Suede var sand, da de lørdag aften ved midnatstid formåede at løfte samtlige publikummer op fra mudderet og ind i den lilla røg, der omfavnede bandet.

Hvis du stod midt på pladsen i går aftes ved 23-tiden, var det tydeligt at se, hvem der var kommet for at høre Suede, og hvem, der var smuttet ned til Rød Scene for at gøre klar til at se David Guetta senere på aftenen. For igen i aften havde Tinderbox formået at booke to kæmpe store hovednavne, hvor der var lidt for enhver musiksmag og aldersgruppe.

Britpopsensationen Suede levede i den grad op til publikums forventninger, og fremførte et formidabelt show, så vi alle drømte os tilbage til 90’erne og bandets stortid. Med ”Europe Is Our Playground” var det dog tydeligt at se skellet mellem virkeligheden dengang – og virkeligheden i dag efter #brexit skandalen.

Indhyllet i lilla røg trådte forsanger Brett Anderson ud på scenen klædt i sort fra top til tå. Sammen med bandet, der består af Matt Osman på bas, Richart Oakes på guitar og Simon Gilbert bag trommerne, kæmpede de erfarne musikere en brav kamp for at hive publikum ud af mudderet, så de kunne danse med til den fest, der blev skabt på scenen.

Storhittene ”Trash” og ”The Beautiful Ones” sørgede for fællessang gennem hele Tusindårsskoven. Selvfølgelig er Brett Andersons stemme ikke, hvad den har været, men han er tilgivet, for man kan ikke lade være med at blive fuldstændig betaget af hans energi og ageren på scenen. Han er et naturtalent og bevæger sig fejlfrit hen over scenen – mens han sikkert stadig har en hel del kvindelige beundrer blandt publikum.

Attituden manglede heller ikke noget. Den der ”Hvad-vil-I”-attitude, som ofte sås blandt britpop-bands i 90’erne, den har Suede endnu. Og den klæder dem stadigvæk.

Det var lidt af en tidslomme vi oplevede lørdag aften og nat på Blå Scene, men en tidslomme, hvor der stadig var en hel del aktualitet inde over. En vellykket optræden, der gjorde det yngre publikum klar til DJ’en David Guetta, mens den på bedste vis afsluttede en fantastisk festival, for de, der havde været så heldige at opleve Brett Anderson og resten af Suede i 90’erne.

Suede, Tinderbox, Blå Scene, TB16
Foto: Lasse Lagoni

Se hele Lasse Lagonis galleri fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nanna Frank
Nanna Frank
Regelmæssig koncertgænger med hang til musik, der stadig lugter lidt af øvelokale. Svært begejstret for den klassiske rock, den nye elektronik, den drømmende ballade og den velskrevne popsang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Selvom det er godt 20 år siden, at Suede havde deres storhedstid, så er de langt fra afdankede. Brett Anderson klarede vokalen formidabelt efter lidt opvarmning og derfor får de ikke topkarakter, men musikken er som den skal være og bandet leverede en præstation, der fik enhver blandt publikum til at føle sig som en teenager igen.Suede - 90'ernes britpopprinser erobrede