Years & Years, Tinderbox, Blå Scene, TB16
Foto: Lasse Lagoni

Years & Years – Politik og popmusik

Den britiske electronica-trio viste tidligt fredag aften, at solen ikke behøver være gået ned for at holde en fest, mens de leverede et brag af en koncert. Nok en af de mest vellykkede vi har været vidne til på Tinderbox i år. Også selvom jeg helst ikke vil indrømme det.

Inden jeg oplevede aftenens koncert på Blå Scene, troede jeg oprigtigt, at Years & Years blot var endnu en tosset DJ, der havde fået en ukendt sanger til at synge med på sine hits. Jeg blev dog meget klogere, da trioen trådte ud på scenen, og forsanger Olly Alexander sparkede fredag aften på Tinderbox 2016 igang med en fejlfri stemme og fantastiske dansetrin.

Selvfølgelig nåede vi at opleve “Shine”, “King” og “Desire”, der alle tre er blevet spillet i flæng på de danske radiostationer det sidste års tid. Det er klubbangers, som man både kan svaje til og gå amok med at ryste sin numsen til bassist Mikey Goldsworthys tunge beat, der nogle gange får trommehinderne til at vibrere.

Eller så meget som det nu kan, nu hvor Tinderbox indtil videre kun har skruet lydstyrken op ved en enkelt koncert (nemlig Rammstein igår nat). Alligevel var du ikke i tvivl om, at bandet var gået på scenen – for der var en fest overalt i Tusindårsskoven.

Med sig på scenen havde Olly Alexander, Mikey Goldsworthy og keyboardspilleren Emre Türkmen inviteret Dylan Bell, der stod for at levere stortrommens rungen under hele koncerten.

Der er en enkelt ting, som jeg godt kunne have undværet i aften. Olly Alexanders snak om politik og #brexit. Han er normalt en type, der udtaler sig om både mobning, psykiske sygdomme – og homoseksualitet. Han er minoriteternes talsmand, der er pisse dygtig til sit fag. Men politik.. Politik hører desværre ikke til en koncert på Tinderbox.

Jeg må nu alligevel bøje mig i støvet og lade være med at være negativ, bare fordi Years & Years ligger meget langt fra min musiksmag, for de er dygtigt – og de kan levere et sceneshow. Eller, det er faktisk Olly Alexander, der kan. Hans dansetrin gjorde uden tvivl enhver kvinde i publikum jaloux, men ikke nok til, at man lod være med selv at danse med.

Koncerten blev sluttet med et brag til hittet “King”, som fik publikum helt oppe i det røde felt, inden trioen takkede og forlod Blå Scene. I mellemtiden havde jeg fået danset så meget, at selvom solen så småt var ved at forsvinde, og temperaturen var faldet en del, så den kolde brise blot var en behagelig ændring fra fredagens sol over Tusindårsskoven.

Years & Years, Tinderbox, Blå Scene, TB16
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet HER