Trivium, Copenhell
Foto: Sebastian Dammark

Trivium – Scream what the fuck you want

Trivium spillede i dag koncert på scenen Helviti på Copenhell. Det lykkedes dem at få en fest op og stå, selvom man havde sine tvivl i starten.

Trivium var første gang på Copenhell i 2012 og fik igen lov at komme i år – var det for tidligt og lidt for meget Grøn Koncert, at hive den samme kunstner ind år efter år? Nej! På ingen måde, alle var klar på, Trivium, de fyrede virkelig op under folk, og hvad end de sagde, blev der adlydt. De startede ud med en øvelse, der bestod i at løsne lidt op for folk, så forsangeren Matt Heafy sagde: ”When I count to three you scream what the fuck you want!” Selv de mere introverte mennesker, der lytter til en koncert med hænderne i lommen, måtte løsne op, hvilket kulminerede i den største circlepit i år indtil videre.

Triviums repræsenterer lettere hårdt metal; forsangerens rå stemme sammen med fed guitar og højlydte trommer giver en fed oplevelse, selvom jeg til tider manglede lidt wowfaktor og noget der overraskede. Godt nok fik de, de trætte oppe på bakken til at rejse sig op under et nummer og fik alle foran scenen til at sætte sig ned og hoppe og fyre den af, men alligevel manglede der et eller andet, der kunne give koncerten det allersidste.

Alligevel var Trivium ingen skuffelse og imponerede meget, de havde en magt over publikum, som få bands har. De havde på en eller andet måde, fået sat gang i så meget crowd surfing, at vagterne fes rundt og havde travlt som aldrig før!