Tinderbox, Magicbox, TB16, Stemning
Foto: Lasse Lagoni

MagicBox fredag – Hitbaseret stjerneparade

Den midterste dag på MagicBox bød både på talenter og tarveligheder. Det første blev leveret på en baggrund af hits af de internationale navne. Vi giver det fulde overblik af andendagen på Tinderbox’ eventyrlige, elektriske slaraffenland.

 

Det er ganske nemt at se, når man ser ud over Tinderbox’ skammekrog, som min kollega kalder det, at EDM kan noget, når både unge og voksne i massevis strømmer mod den flotte scene i løbet af dagen. Kulturen er for alvor kommet til, omend lidt sent, og det bliver spændende at se, hvor meget den kan voksne, inden overgenrens popularitet ryger på retur.

La Beouf lagde ud med venlige toner med høj chillfaktor i den bagende hede. Selvom dansegulvet foran den blå/lilla scene længe var halvtomt og trist, blev det i løbet af det danske remixtalent sidste time fyldt med folkets fusser, som blev varmet op til endnu en dag med dyb bas.

Kris Kross Amsterdam var høj energi og højt tempo fra første øjeblik. MC og hypeman i trioen, Yuki Hempees, var i topform og fik crowdet helt op og ringe for første, anden og tredje gang denne fredag. Med et virvar af kendte hits fra 90’erne og 00’erne samt en dyb bas og twerkbart tempo blev der ikke kun hoppet og tosset rundt, men også decideret danset til bl.a. Missy Elliott, Drake, Justin Timberlake og selvfølgelig de hollandske stjerneskuds storhit ‘Sex’. Dagens nok største overraskelse, fordi de performede i meget højere tempo, end deres musik tilkendegiver, de ville.

Tinderbox, Magicbox, TB16, Stemning
Foto: Lasse Lagoni

EDX havde jeg store forventninger til. Desværre blev jeg slemt skuffet. Settet var plant og manglede de der store numre og drops til at løfte oplevelsen fra fin baggrundsstøj til en rigtig fest. De mange mennesker havde svært ved at løfte armene og hoppe med på dropsene i samme grad, som det blev set tidligere på dagen. Selvom EDX er dygtig, så ramte han bare ikke ind i nerven.

Da Otto Knows gik på, var solen så småt ved at gå ned, og MagicBox kunne endelig komme til sin ret med et lysshow, der siger Spar To. Scenen er blevet til i samarbejde med eksperterne bag verdens største EDM-festival Tomorrowland i Belgien, hvor den unge svensker også har spillet. ‘Million Voices’ var årets Tomorrowland-nummer i 2013, men stadig et hit i dag.

Pladsen var proppet, og tusindvis af hænder strakte sig mod det grønne strobelys, der kastede sig henover friluftsbadet. Selvom der ikke var millioner af stemmer, så var der i hvert fald et par tusinde, der kendte nummeret og ville synge med. Settet var godt opbygget med godt mix mellem egne numre og store hits – heriblandt landsmændslegenderne fra Swedish House Mafia.

YELLOW MOTHERFUCKING CLAW var EPISK! Uden yderligere sammenligning er den hollandske tidligere trio – nu duo – trapkongerne af verden. Og netop mandefaldet i gruppen, som blev meldt ud i onsdags, gav mog bange anelder forud for koncerten. MC Binzey, der er droppet ud, var manden foran scenen, som fik hypet publikum op. Og af dømme efter videooptagelser på internettet, så gjorde han det rimelig okay godt.

Sette var stort set kun bygget af hits fra deres eget bagkatalog – heriblandt albummet “Blood For Mercy” samt EP’erne “Legends” og “Amsterdam Twerk Music” – samt store bangers fra deres musikfælleskab Barong Family og et enkelt nummer med Rihanna. Desuden havde de med i bagagen sangerinden Rochelle, som synger på hittet ‘Shotgun’, til at give en liveversion af nummeret. Til at toppe den oplevelse havde de også et nyt track med hende på vokal med.

Eneste nedtur ved midnatsfesten var den manglende respekt fra de andre koncertgængere. Flere alt for fulde/skæve/whatever mennesker kunne ikke holde styr på deres eget korpus, hvilket resulterede i flere kontroverser mellem de fremmødte. På samme måde måtte jeg selv skifte plads mange, mange gange i et forsøg på at få et sted at stå, hvor jeg ikke ramlede ind i nogen. Der var god nok plads til det.

Det var en times totalt fest med ild og røg og fyrværkeri og drops så sindssyge, jeg fik lyst til at rive min kæbe ud, og samtidig var jeg lykkelig over, de ikke spillede halvanden. Det havde jeg simpelthen ikke kunne tåle.

Tinderbox, Magicbox, TB16, Stemning
Foto: Lasse Lagoni

Alt i alt var dag to på Tinderbox meget lig i går med antallet af gode og dårlige kunstnere, ligesom det var big room house og den klassiske EDM-stil, der gik igen, men med en enkelt afstikker. I går Zeds Dead. I dag Yellow Claw.

 

Dagens optur: Udover Yellow Claw var der en overraskende fantastisk positiv oplevelse at finde i Kris Kross Amsterdam.

Dagens nedtur: Folk. Folk skal lære, at der med “raver”-kulturen følger andet end vilde beats og moshpits. En ting, som de nemlig godt kan i andre lande – og især i den danske heavykultur – er at passe på hinanden under højintensitetskoncerter med moshpits og vild dans blandt publikum. Desværre blev det mere i går til skub, masen og en enkelt pige, der blev trådt på. Folk. Styr jeres branderter og lad Emma’en ligge. Det er for både jeres og os andres skyld.