Livløs

LIVLØS – men ikke uden spark!

Århusianske LIVLØS har begået sig en utrolig god EP, og det er med slet skjult begejstring, at denne anmeldelse falder. Det er virkelig god musik og samtidig er det et udtryk, for hvor spændende den danske metalscene er lige nu.

Fra første sekund på LIVLØS’ EP, er vi ikke i tvivl om genre eller stil. I tiende sekund kommer der et primalskrig, som ikke tillader forhåbninger om en lykkelig slutning. Sjældent er jeg blevet grebet af den form for begejstring, som bliver leveret med “Sheets” og dette angreb på mine sanser er blandt det bedste dødsmetal, som er kommet forbi i lang tid. Mine tanker var straks på klassiske navne i genren, og inspirationen er tydeligvis hentet fra den internationale scene, men lyden er stadig særegen og formår at tale til lytteren på en sådan måde, at der aldrig kommer tvivl om originaliteten i projektet.

Jeg får helt lyst til at bande, over hvor fremragende en EP det er, men imellem de fabelagtige melodistykker, så mangler der en smule nerve i intermezzoerne. Sekvenserne mellem fremragende guitarriffs, som fortjener radiotid, bliver desværre en smule intetsigende og enkelte gange går det en smule i tomgang. Når denne kritik er kommet for dagens lys, så må det dog siges at være en af de skarpeste omgange melodisk død, som jeg endnu har hørt. Der er liv i de livløse og den energi kan kun forplante sig til en liveoptræden, da de mest tekniske passager fremstår som bærende elementer i musikken, og derfor må være til stede, for at det overhovedet kan spilles. Jeg ville forvente at få revet mit hovede af, og så samle det op fra gulvet, hvis jeg gik til en koncert med disse drenge.

I skrivende stund har de under tusind “plays” på Spotify, og det er en skam. Alle fire numre er solide og velskrevne, og det burde være en synd ikke at få hørt mere til disse gutter.

Det er svært at komme med anbefalinger, på specifikke numre, når der kun er fire at vælge mellem, og jeg har ikke et ønske om at fremhæve nogle af dem over de andre. Der bliver fremvist en bred vifte af evner i sangene og som et første udspil for et unsigned melodisk dødsmetalband, så er jeg imponeret over, hvor vild musik det er. Der bliver holdt fokus på den gode melodi og samtidig bliver det nydeligt præsenteret i et flot mix af metal, skarpe riffs og løssluppenhed, der formår at tale til både hjerte, hoved og næver. “Sheets” imponerer som et fedt førsteindtryk, “Passenger” har et dejligt langsomt og beskidt guitarriff, som står i kontrast til de fede speed-passager, der samlet set giver en blæret lyd. “Hallucinations” er en af den type sange, som har en tendens til at give mig solide nakkesmerter dagen efter en koncert, og samtidig byder den på fine skift i intensitet, så man får understreget, hvor brutal musikken er. “Decay” indledes med en voldsom lydmur og fortsætter i tre og et halvt minut med et alvorligt forsøg på at blæse dine trommehinder ud. Her skal man huske at lade være med at skrue for langt ned. Det er meningen, at det gør ondt i ørerne!

Jeg er af den overbevisning at der er internationalt format over LIVLØS, og jeg ville ikke være overrasket, hvis dette var et band, der bliver sluppet løs på den store metalscene snart.

Fang LIVLØS på Spotify, eller få hørt mere til dem her nedenfor:
‘Like’ Poplish på Facebook HER