The Temper Trap, Northside, NS16, Blue Stage
Foto: Lasse Lagoni

The Temper Trap – Misvisende melodisk makværk

Australske The Temper Trap har været en længe ventet kunstner på NorthSide, efter de i 2014 aflyste deres koncert i Ådalen. Det kunne da også være blevet en formidabel oplevelse med “aussies in action”, hvor store hits fik lov til at folde sig ud i et forum uden tag foroven. Desværre var dette bare ikke realiteten.

Solen havde hele dagen kæmpet en brav kamp mod skyerne over Ådalen, og da festivalens første store internationale navn, The Temper Trap, trådte ud på scenen kl. 19:00 så det endelig ud til at være en sejr til lyset. Mens skyggerne blev lange og temperaturen langsomt faldt, kunne de første toner af bandets letgenkendelige legende lyd tordnede ud gennem forstærkerne.

Dernæst er der ikke meget at berette fra den timelange koncert.

Efter et kvarter satte jeg mig ned igen. Jeg var blevet træt i kroppen af hele tiden at stå og ængsteligt vente på mine yndlingssange.

Bandet havde desuden valgt at medbringe deres egne lydmænd til aftenens koncert. Et valg, som de sikkert fortryder nu. Der lå nemlig en konstant larm under de drømmende indiemelodier. Den irriterende larm, og bandets håbløse opbygning af en setliste, gjorde, at alle sange endte i et stort kaos, hvor forsanger Dougy Mandagis fantastiske stemme lagde sig som en tung dyne ovenpå.
Det var ikke helt godt.

Desuden ville jeg ønske, at jeg kunne navngive et par af de sange, der i aften blev spillet, men eftersom trommens rytme ikke forandrede sig på noget tidspunkt, kan det ikke lade sig gøre.

Koncertens eneste højdepunkt skulle findes i sidste nummer, der var det længeventede hit “Sweet Disposition”. Men efter en time uden nogle nævneværdige oplevelser, kunne publikum end ikke blive begejstret over megahittet.

Selvfølgelig er de fem australske mænd dygtige musikere. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Ellers havde de ikke stået på NorthSides plakat i år. Men de viste bare ikke deres kunnen i aften.

Måske var det bare bedre, at bandet var blevet i Australien, så drømmen om en formidabel koncert kunne leve videre i underbevidstheden.

The Temper Trap, Northside, NS16, Blue Stage
Foto: Lasse Lagoni

Se alle Lasse Lagonis billeder fra koncerten HER