Jelling Musikfestival, Jelling16, DJ SASH!
Foto: Lasse Lagoni

DJ SASH! – Komprimeret 90’er-fest i fuldt flor

90’er-techno bliver i dag oftest forbundet med proletariatet, der fyrer op for basarmen med en Cult Shaker i den ene hånd og en smøg i den anden. Men det var langt fra kun tramper-typerne, som nød godt af besøget fra den tyske legende DJ SASH! lørdag nat på Jelling Musikfestival.

giphy (9)Parallelt med, at årets første Vi Elsker 90’erne foregik på Rådhusplænen i Rødovre, holdte Jelling Musikfestival sin egen retrofest. Og til afterpartyet havde ladet pladsen være længe åben og lukket alt andet ned, så DJ SASH! kunne underholde de endnu oprejste typer, som skulle holde et sidste rave inden sengetid.

Og til at starte med var det ikke mange, der var partyklar, da klokken blev 01.10, hvor den 46-årige tyske DJ var annonceret til at gå på. Samtidig virkede det ventende publikum ikke særlig oplagte, eftersom SASH! kunne gå på scenen og gøre klar til take-off, uden det trak nogen som helst form for applaus.

Men så snart det noget rodede og meget stille intro med korte snippets fra alle DJ’ens store hits var overstået, kom det velkendte store brag, og et sus gik gennem teltet, inden sangvalget blev taget imod med et brøl, som ellers kun høres på fodboldstadion, når det afgørende mål scores. “Ecuador” blev aftenens første nummer – og det var åbenbart et genialt træk fra manden med det borgerlige navn Sascha Lappessen.

giphy (11)

Kort tid efter var de godt hundrede mennesker blevet akkompagneret af alle dem, som havde set Pede B og Kim Larsen, som spillede på andre scener, før SASH! gik på. Det tager jo tid lige at tisse af og få skænket en ny kande fadøl. På rekordtid var teltet proppet og forvandlet til et ægte diskotek fra Eurodancens storhedstid.

Det var ikke kun egne hits, som SASH! havde med i mixerpulten. Således blev aftenens andet store brøl serveret til de begyndende toner af Darudes “Sandstorm”. En stor flok unge mennesker, der nærmest ikke engang var født i 90’erne, moshede, som gjaldt det deres liv. Folk var i den grad vilde med det.

ezgif.com-crop

På en time nåede SASH! at give os alle de største klassikere fra modeverdens pt. mest elskede årti. Han nåede omkring “I Like To Move It”, “Carneval De Paris”, “Encore Un Fois” og sørme også “Ecuador” igen – denne gang i den opdaterede EDM-version, som er lavet sammen med Olly James.

Og apropos EDM, så formåede SASH! også at hive os til nutiden med mixes, som havde aner af 2012-dupstep, jungle house og den industrielle lyd, hvor musikken lyder som om, den kommer ud gennem store rør. Og da klokken nærmede sig 02.15, gjorde DJ’en opmærksom på, tiden var gået, hvorefter han lukkede festen af med en ekstremt hård version af Europes “The Final Countdown”. Full circle.

Desværre er der mennesker, som snobber opad og ikke vil kendes ved Eurodance og dets store indvirken på dagens musik – især nu, hvor EDM er blevet så stort verden over. Heldigvis dukkede der mange mennesker op ved Teltscenen i alle farver, former og størrelser. Det eneste, de havde til fælles, var at de gerne ville hylde 90’erne – ligesom de flere tusinde mennesker gjorde samtidig i København.

Jelling Musikfestival, Jelling16, DJ SASH!
Foto: Lasse Lagoni

Se alle Lasses billeder fra festen HER.