King Dude

Derfor skal du se King Dude på BETA2300

Den 1. juni får BETA besøg af en spøjs størrelse, som du burde få set sammen med mig. King Dude, the king of dudes, gæster Danmark og han har et fantastisk lydunivers med i bagagen. Her er tre gode grunde til, at du burde få købt billet og opleve det mørkeste folk-country, du nogensinde har hørt.

1. Mørkere end manden i sort!

Når man hører den forfærdelige klage i the Dude’s stemme, så får man ledt tankerne hen på den oprindelige mand i sort, Johnny Cash. Cash er her ikke mere, så han er uden tvivl faret til himmels og har ikke intentioner om at komme på besøg igen. King Dude er her stadig, og han er formentlig villig til at sælge sin sjæl, for at leve lidt længere. Med konstante referencer til det religiøse Amerika kritiserer han sin omverden i meget skarpe vendinger. Død og evig forbandelse er temaer, der konstant bliver kredset om, og med et udgangspunkt i det nære, får han skabt et univers, der med optagelser af husbrande og andre lignende bizarre ting, som æterisk baggrund for hans dystre rock og country-feel. Som The Guardian så smukt har skrevet om ham, så er King Dude skyld i, at Cash er nedgraderet til at være “manden i mellemgråt”.

2. Det er Doom Country!!

T.J. Cowgills, også kendt som King Dude, seneste album hedder Songs of Flesh and Blood – In the Key of Light. På dette album, har han fortsat lyden fra sine tidligere udgivelser, men det er blevet realiseret i en meget skarpere lyd, som gør at man ikke forventer at høre et garageband, som lige er kommet ud af øveren. Det her er Hi-Fi, men der er en utvivlsom fornemmelse af undergrund i lyden. Lytteren og publikum får lov til at mærke smerte og latter, helt ind i hjertet, og så tvinges man til at spørge sig selv om, hvor fedt det lige er at være forbundet til en genre, som hedder Doom Country?!? Når man lytter til hans sange, er man konstant i tvivl om, hvorvidt han er lige ved at græde eller grine, og den indbyggede melankoli, der truer med at ombringe publikum er det, som får King Dude til at skille sig ud fra lignende projekter. Lyden er dyster og følelsesladet, og der er mange, som kunne lære noget af den amerikanske musiker. Her vil jeg særligt anbefale hans forrygende “A Little Bit Of Baby Gonna Make Me Wanna Live Again”. Liveudgaven nedenfor har også en lille forsmag på, hvor fremragende han er til at sludre med sit publikum og kræve deres opmærksomhed.

3. Anbefalingerne vælter ind overalt.

Vi kan ikke vide os sikre på hvilket show, Cowgill kommer til at give os, men det bliver uden tvivl en aften, hvor vi kan få et bekendtskab, der vil bevæge os. Andre sider har skrevet om hans optrædener side om side med metalbands, hvor Cowgill har fremstået som den kammerat, du ønskede at få drukket et par gode øl med, og hans fremtræden i det mørke BETA vil, uden tvivl, passe godt til stemningen på denne første sommernat i år. Kulden og mørket vil helt sikkert sænke sig over København mens han synger, men det bliver også en aften, hvor vi kan forvente livsnerve og det er netop denne egenskab, der får en mand og hans guitar til at være en så fremragende kombination. Samtidig er der så mange gode melodier i numrene, at vi risikerer at blive forkælet med en intens og medrivende optræden. Cowgill har også lige løftet sløret for, at der er et nyt album på vej, så her er din mulighed for at få oplevet den mørke side af Americana.

Ses vi i mørket? Det håber vi her på POPLISH.

King Dude spiller onsdag d. 1 juni på BETA2300.
Billetter til koncerten kan købes HER