Dream Theater, Vejle Musikteater
Foto: Sebastian Dammark

Dream Theater – Siddende rockkoncert

Lørdag aften spillede Dream Theater koncert i Vejle Musikteater, hvor man havde valgt at bryde de normale forhold og i stedet ladet publikum forblive siddende på stole i salen. Her var musikken sammen med en video i baggrunden med til at fortælle aftenens historie.

Den 13. marts spillede Dream Theater i Vejle Musikteater. Under hele koncerten forblev publikum siddende, hvilket er noget udsædvanligt til en rockkoncert, hvor man normalt er vant til, at folk hopper rundt i takt til musikken, skyder armene i vejret og headbanger, der var dog stadig plads til håndtegn fra det siddende publikum i ny og næ. Koncerten lagde ud med, at en flok robotter kørte ned på skærmen og lavede underlige lyde med forklaringen om, at de havde overtaget jordens musik og lavet den til noget elektronisk bras uden sjæl, som folk ikke kunne forstå – en egentlig tolkning må være op til den enkelte.

Imens folk sad ned, blev man taget med på en rejse igennem en historie som kørte oppe bag ved bandet med nogle animerede karakterer, lyden blev udgjort at de sange, bandet spillede. Historien var måske egentlig for lang, men derfor var der allerede inden koncerten mulighed for at læse op på den via bandets hjemmeside.

Hvis du var kommet for at se et band, der drønede rundt på scenen, ville du blive skuffet. Dog vil jeg selvom, det var en noget udsædvanlig koncert, sige, at jeg formåede at blive imponeret over  måden hvorpå, det lykkedes dem at fortælle en historie. En del andre måtte sidde med samme følelse, da koncerten blev honoreret med stående bifald fra publikum.

Hele aftenen bar præg af, at bandet er fortalere for den progressive rock, de prøver nogle ting af – også selvom de er udover det sædvanlige. De vælger andre måder at udtrykke sig på, såsom at tage det siddende publikum med på en vild rejse via musik og animerede videoer. Ikke alle rockfans vil kunne finde fascinationen for denne stilart og genre, men undertegnede og mange andre, der var mødt op, havde en fed og anderledes aften i rockens tegn.

Se galleriet fra koncerten HER

Dream Theater, Vejle Musikteater
Foto: Sebastian Dammark