Kadie Elder

Kadie Elder – Der er kommet et nyt boyband til byen

Pas på, der er et nyt BOY-band i byen! Det må man sige, efter at have hørt Kadie Elders nyeste EP, der har fået titlen ‘BOY’.

Efter et intenst år 2015, har Kadie Elder, som er en duo bestående af sanger og sangskriver Anders Rask, samt guitarist, sangskriver og producer Morten Kærup Hjort, flittigt brugt tiden på at skrive samt producere nye sange, der bærer præg af at duoen har fundet sig et nyt ståsted og begivet sig væk fra den, tidligere, mere alternative folk-lyd, til et renere og mere gennemgående pop udtryk – noget der kommer til udtryk på deres netop udgivede EP.

Tilbage I 2013 udgav Kadie Elder deres selvbetitlede og anmelderroste debut-EP, hvorefter det gik hurtigt for bandet, som efterfølgende spillede et par ret så hypede koncerter på både Spot Festival, Roskilde Festival samt til Berlin Musik Week. Sidenhen har Kadie Elder desuden spillet support for bl.a. Stine Bramsen og Turboweekend.

Som vi tidligere her på Poplish har skrevet om, udgav Kadie Elder i september 2014 deres første single ‘First Time He Kissed A Boy’ fra EP’en ‘BOY’ – en single, som er blevet spillet flittigt på både P3 og P4.
Videoen hertil har ligeledes opnået en hel overvældende opmærksomhed på især YouTube, hvor den nu er tæt på at runde 1,4 mio. afspilninger og dagligt stiger med ca. 5000 –
10.000 views. Især det homoseksuelle miljø i Danmark, såvel som i resten af verdenen, har fået øjnene op for bandet efter de sendte netop denne flotte video på gaden. Singlen har endda også været brugt i en større tysk serie, ved navn ‘Der Lehrer’ på den landsdækkende tyske kanal RTL NOW.

Kadie Elders anden single ‘Kids On The Moon’ samt den dertilhørende musikvideo, udkom i september 2015 og blev efterfølgende, i uge 40, udvalgt til Ugens Kanon på P3/P6, hvor bandet også nød godt af en masse rotation i radioen.

Netop ‘Kids On The Moon’ er også en af de stærkeste sange, ud af de 5 på EP’en.
En EP der bærer præg af at gutterne har et virkelig godt øre for popmusikken, for som overskriften antyder, så er der altså et par nye spillere på banen, som sagtens kan gå i bedene på de allerede og nok mest kendte popgrupper i Danmark (Scarlet Pleasure og Julias Moon).

Jeg vil da også sige, at Kadie Elder sagtens kan være med i den liga, for EP’en ‘BOY’ bevidner om masser af potentiale.
Hvor sangene ‘Istanbul’ og ‘W.Y.W’ står for den lidt mere afdæmpede og stille del af sangene på EP’en, er ‘Kids On The Moon’, ‘First Time He Kissed A Boy’ og ‘Bring Her Back’ nogle vaskeægte popbaskere, der alle tre retmæssigt fortjener at komme frem i lyset – det er der allerede to af dem der er kommet, så nu mangler vi bare den sidste sang og så at det længe ventede fulde album kommer på gaden, for det kan næsten kun gå hen og blive rigtigt godt.

Lyt til EP’en HER.

BOY cover