DJ ErDuDumEllerHvad, DJ E.D.D.E.H, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Basbloggen: Nemt trick til nye hits

Efter et par uger uden nogen fredagsblog grundet travlhed har jeg besluttet at ændre konceptet for min blog, da der alligevel har været en tendens til, at den bliver proppet med basmusik. Så synes jeg ligeså godt, at vi kan køre lige på og hårdt og kalde en spade for en spade: Basbloggen.

I denne uge vil jeg fokusere på en af de bedste steder for mig at opleve ny musik: Vine!

På Vine er både musikere og musikelskerne verden over gode til at dele deres yndlingshit med os i lille Danmark, hvor tingene godt kan gå lidt langsomt. For eksempel var Dawin og hans – her i landet – efterårshit ‘Dessert’ et forårshit for mit vedkommende. Dawin postede selv dele af sangen allerede i marts:

Det lille sociale medie med uendeligt mange seks-sekunders videoer er proppet med kreative hoveder, som både laver sjov men også propper videoerne med god bas. Således findes der adskillige profiler kun til små EDM-videoer. Her kan jeg anbefale profiler som @BestBeatDrops:

… og @GoodVibes:

… og EDM Madness Drops:

Også kunstnerne selv kan være med til at give én nye yndlingshits på Vine. Denne her video fra Diplo er snart et år gammel, men stadig en af mine yndlingsvines, fordi den bare kan loopes igen og igen, og jeg bliver aldrig træt af det:

Nummeret i videoen er forresten Major Lazers ‘Sound Bang’ fra Free The Universe. Og så er der intet bedre end at se Diplo i jakkesæt danse rundt. En mand som Steve Aoki er også kongen af Vine, og han laver både lækker lyd og sjov og ballade i sine små snippets. Her tager han pis på Dillon Francis:

Og så kan fans også lave god spas med deres yndlingsartister. Her twerkes der i en Best Buy til Diplos ‘Revolution’:

Så der er masser af mulighed for at lege og lære gennem Vine. Skynd dig at downloade app’en og gå igang med at browse! Men pas på. Selvom videoerne er korte, kan man stadig scrolle i timevis!