Foto: Lasse Lagoni

Scarlet Pleasure – Liderlig fløde

Den danske trio Scarlet Pleasure har virkelig opnået massiv kommerciel succes indenfor det sidste år. Deres første single “Windy” har fået så meget radiotid, at enhver lytter kan synge med derpå. Det var derfor heller ikke overraskende, da jeg troppede op til deres koncert i P3 Teltet fredag aften på Smukfest. Der var fyldt op. Ikke kun inde i teltet, også udenfor og så langt jeg kunne se, stod mennesker som tæt op ad hinanden.

Nærheden blandt festivalsgængere, der nok ikke har set et brusehoved i et par dage, skabte en snert af dårlig stemning, men i det sekund, hvor de tre unge mænd trådte ud på scenen, var alt glemt. For det er simpelthen ikke muligt at være i dårligt humør, når man lytter til musik, som trioen selv definerer som “liderlig fløde”. Det er en blanding af “Sexual Healing” og Backstreet Boys.

Og “liderlig fløde” fik vi. Teltet overophedede indenfor få minutter, og det publikum, der stod inde under teltdugen, hoppede op og ned i takt med sange som “Under the Palm Trees” blev fremført. Det var sexet, hot – og en tidslomme til 90’ernes fantastisk boybandgenre.

Scarlet Pleasure er uden tvivl et boyband i forklædning. Ved at definere sig selv som en trio med en forsanger, en bassist og en trommeslager, gør de det socialt acceptabelt for selv den ældre generation, samt teenagere og unge mænd, at de kan stå og danse med til fløden.

Selv forsangeren Emil Goll sender tankerne retur mod de glade 90’ere, med sit afblegede hår, der kunne få selv Nick Carter til at fælde en tåre og hans ikoniske cowboydynejakke med stor krave og hvidt for. Han er som den ekstra ven i Beverly Hills 90210 eller som det nye medlem i Backstreet Boys.

Drengene har uden tvivl hitpotientiale, og hele publikum sang da også med til både “Windy”, “Under The Palm Trees” og de mange andre sange, der bare oser af sex. Som afsluttende sang fik vi glæden af at høre “Heat”, hvor hele teltet kogte over. Selv som tilskuer udenfor teltet, var det muligt at mærke varmen under teltdugen.

En varme, som jeg ikke troede kunne blive værre, da de halvvejs igennem koncerten valgte at lave et cover på Beyoncés “Crazy In Love”. Med tilpas sexappeal og humor, så det ikke blev en slesk omgang.

Det kan diskuteres, om Scarlet Pleasure skulle have haft lov til at spille på f.eks. Rytmescenen eller for den sags skyld Bøgescenerne, da de trak flere tilskuere til end Barbara Moleko og Spektors, der tidligere på festivalen stod på netop Bøgescenerne. Bandet har bare ikke mulighed for at lave en lang nok setliste til at kunne producere en fornuftig koncert på en større scene.

Det er der de som artister kommer i klemme. Deres popularitet blandt de danske musikelskere er kæmpe. Med udsolgte koncerter på stribe, er der ingen tvivl om, at de sagtens kunne fylde pladsen foran Bøgescenerne. De har dog bare kun en enkelt EP bag sig, hvilket kun endte i 45 minutters koncert fredag aften.

Men næste år. Der er der ingen tvivl om, at drengen får lov til at blive placeret på en større scene, for de kan tiltrække et publikum, og skulle der ikke dukke flere op, så er der i det mindste plads til at kunne danse til de smittende toner.

Scarlet Pleasure trækker paralleller til gladere tider, hvor det var i orden at gå i nettrøjer og bruge hårmascara. Jeg kan dog bare ikke finde ud af, om det er en genre de tager pis på, eller om de virkelig er inkarneret boyband-elskere. Det bliver nemt til en parodi, da vi sjældent tager 90’ernes flødemusik alvorligt i dag, så fremadrettet må de altså gerne vende tidsmaskinen mod 2015, så vi kan se, at de er seriøse.

Du kan høre mere til Scarlet Pleasure HER
Se hele galleriet fra koncerten HER

Scarlet Pleasure, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni