Jooks, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

Jooks – Halleluja hele vejen

Jooks har været på den danske rapscene i årevis, men mulighederne for at se ham folde sig ud på egen hånd har altid været begrænsede. Oftest spiller han sammen med Suspekt og F1rsteholdet, og derfor er det sjældent, at man får lov til at nyde de mange af hans egne sange, som er lige i skabet. Derfor var det en mulighed, som ikke skulle misses, da han spillede lørdag aften i P3 Teltet, fem år efter sin sidste performance i bøgeskoven.

Med sig havde Johan Forsby et nyt, velmodtaget album i form af ‘Dyr’, som udkom tidligere på året. Således lagde den 35-årige rapper også ud med førstesinglen ‘Etableret’, og allerede fra første færd skinnede energien fra Jooks så stærkt igennem, at det ikke kunne undgås at give den 10 % mere foran scenen.

Solidt flow og vilde rim, serveret med vanvittige moves og fornemmelsen af, at Jooks er et bæst ligesom sine bandmedlemmer, som bliver præsenteret som disse.

Efter at smide den velkendte ‘Træk Vejret’ og have haft besøg af Bai-D til publikums store fornøjelse, blev det endnu vildere, da Forsby på opfordring af en ung kvinde på forreste række smed trøjen i samme moment, som det gamle hit med gruppen Rent Mel, som Jooks startede karrieren med, ‘Ta’ Det Af’.

Bai-D var ikke eneste Suspekt-mand, som kom og gav et preview på deres koncert senere på aftenen. Orgi-E træder ind til et endnu større brøl, og efter at have lagt børnene i seng med ‘Når Børnene Sover’ sammen med Jooks, gik det helt amok, da ‘Mand 2.0’ blev leveret med så høj energi, at selv folk på speed nok ville have bedt dem om at slappe af.

Ekstranumrene bestod af monsterhittet fra 2009, ‘Hun Vil Ha’ En Rapper’, før Forsby sendte Smuklingerne videre ud i skoven med ordene “Skal vi ikke vågne i morgen uden at have fucket op?”, før han lukkede af med seneste single ‘Lige nu’.

Tjek Jooks’s musik HER
Se hele galleriet fra koncerten HER

Jooks, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni