De Eneste To, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

De Eneste To – Sejrsrunde under hjemmebøgen

“Er det her egentlig vores hjemmebane?” spurgte Peter Sommer tidlig fredag aften den propfyldte skov, som kvitterede med at skrige, som gjaldt det deres liv.

Kort før det havde ham og kompagnon Simon Kvamm sunget ‘Østjylland Dreaming’ til at starte halvanden times sejrsgang ud med. Allerede fra starten af var alle parter helt på. Kunstnere, band, publikum, alle var klar på fællessang og skrigen til træerne.

Som perler på en snor sad alle sangene – leveret med nærvær og præcision, som vi kender det fra Sommer og Kvamm både solo, med andre respektive bands og sammen. På skærmen bag de optrædende herrer stod det på skærmen: ‘SULT’.

“Vi vil æde hver og én af jer,” konstaterede Peter Sommer, og igen skreg Smuklingerne deres hengivenhed mod ham. Den 8660-syngende, i samme by opvoksende, sangskriver spurgte vist dumt, da han var i tvivl om folks kærlighed til ham og Kvamm.

Efter en god times skovfest med De Eneste Tos 30.000 nærmeste venner, gik de af scenen, kun for at komme tilbage og brænde hele lortet ned. Et orgie af gæstestjerner – Shaka Loveless, Stine Bramsen og Medina – kom ind og sang med på ‘Jyder i København’, ligesom Kvamm og Sommer ikke bare kunne nøjes med at stå på scenen og skrige det til træerne. Næh nej, op i en kran og helt op til trækronerne med dem. Anderledes kunne det jo ikke være. Genialt, originalt og helt igennem fucking nice.

Se hele Lasse Lagonis galleri fra koncerten HER

De Eneste To, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni