Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15, Hej Matematik
Foto: Lasse Lagoni

Hej Matematik – Unge mænd i gamle klæder

De fleste har efterhånden lært duoen Hej Matematik at kende, og deres liste af hits er efterhånden lang. De laver ørehængende popmusik med knyttede næver, der går direkte i hofterne og giver deres lyttere lyst til mere.

Efter LiveCamps Udvalgte Anya åbnede Bøgescenerne på Smukfest 2015, stod det til den erfarne duo at stille smuklingernes festtørst.

Hej Matematik viste onsdag aften, hvordan man skal skrue en festivalssetliste sammen. Med “Centerpubben”, “Du & Jeg” og Klichés klassiker “Militskvinder” gav Hej Matematik en times fællessang med hit efter hit.

De spillede de sange, som vi alle har hørt i radioen, vippet tæerne til og nynnet med på, men som vi aldrig har taget os tid til at lytte efter. Dette resulterede alligevel i én stor fællessang på Bøgescenerne, hvor Søren Rasted og nevøen Nicolaj Rasted viste hvorfor de har formået at holde liv i deres navn i 8 år.

Det er tydeligt at se, at de er scenevante og selvom Nikolaj efter kun to sange blev tvunget til at stå bag et keyboard, formåede begge Rasted’er at få samtlige tilskuere op af bænkene og brænde igennem med deres utømmelige energi.

Som tilskuer var det som at være vidne til 7 års dansk musikhistorie, der startede med eksperimenter i “Centerpubben” og afsluttede med deres nyeste single “Cykler uden Hænder”, samt et endnu ikke udgivet nummer, der havde fået titlen “Ka’ Ikk’ Huske Dit Navn”, hvor Yepha deltog i festen på scenen.

Det eneste minus bestod dog i, at man som publikum godt kunne føle, at stemningen på scenen kun rakte ned til de første rækker – og ikke hele vejen gennem Bøgeskoven, hvor de ellers er så glade for fællessang.

Nicolaj Rasted kunne ydermere fejre sin 30 års fødselsdag på dagen, hvor de gæstede Skanderborg Festival 2015. Han fik en halvslatten fødselsdagssang, men tre kæmpe “hurra’er” af publikum. Og endnu ét herfra Poplish. Hurra til Nicolaj med sin runde fødselsdag og tillykke til Hej Matematik med de 4 stjerner herfra.

Se hele galleriet fra koncerten HER

Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15, Hej Matematik
Foto: Lasse Lagoni