Go Go Berlin, Smukfest, Smukfest 2015, Smuk15
Foto: Lasse Lagoni

Go Go Berlin – Når en time bare ikke er nok

Der er nogle koncerter, som gerne må slutte hurtigt. Nogle, der er så dårlige, at det gør helt ondt i kroppen. Så er der andre, der gerne må vare flere timer. Hvor der også indgår en kropslig smerte, men det er en smerte, der definerer perfektion. Smerten, der ofte opstår sammen med kuldegysninger og en boblen i maven. Smerten, der kun kan blive udholdelig, hvis man hopper, danser og råber sine lunger hule.

Det var sådan en følelse, der fremkom under Go Go Berlins koncert onsdag aften til Smukfest 2015.

Med hår så langt, at der må være en vis Goliat-styrke deri, gik de 5 unge silkeborgensere ind til et feststemt publikum. Omend der ikke var mødt forfærdelig mange op til netop deres koncert, så lod Go Go Berlin sig ikke slå ud af det. Tværtimod.

Forsanger Christian Vium gav en performance, der kunne få enhver ældre rockelskende herre til at fælde en tåre. Hvordan en så ung mand kan brøle og hvine så højt og så selvsikkert, er endnu en gåde.

Sammensat med bassist Emil Rothmanns endnu længere hår og store røde fuldskæg, kunne man ikke lade være med at sende tankerne mod 70’erne og 80’ernes beskidte garagerock. En genre, de har givet et ansigtsløft, så det passer perfekt ind i rockmusikken i anno 2015.

Der er ingen tvivl om, at musikken er præcis som den skal være. Dette viser samtlige anmeldelser af Go Go Berlin, der sjældent forlader en scene uden at få kastet topkarakterer i nakken.

Når man først er kommet sig over den gennemarbejdede musik, kan man begynde at fordybe sig i bandets fantastiske energi og Christian Viums Go Go popo, der bag guitarens krop, dansede sensuelt, og sendte lange blikke ud mod Bøgeskoven. Jeg befandt mig pludselig midt i flere hundrede kvinder, der alle opførte sig som hormonfyldte teenagepiger til en Justin Bieber koncert.

Efter fællessang til bandets store hit “Castles made of Sand”, sluttede koncerten af med crowdsurfing, en tilpas lang jamsession og et øredøvende applaus.

Efter en god time sluttede koncerten, hvilket var alt alt alt for tidligt. Jeg stod tilbage med et ønske, om at Go Go Berlin havde eksisteret i 50 år, og ikke blot 5, så koncerten kunne have varet lidt længere. Når noget er så godt, så er det ulideligt, når det stopper.

Da scenen atter var tom, var pladsen foran Bøgescenerne fyldt op. Go Go Berlin havde lokket samtlige forbipasserende til med deres solide rocktoner og forførende dansetrin. Blot endnu et tegn på, at de 5 unge mænd ved præcis hvad de foretager sig.

Go Go Berlin står foran en fantastisk fremtid. De har formået at ramme den danske rockscene lige i pulsåren, og bliver nødt til at fortsætte denne stil, hvis rocken i Danmark skal overleve.

Se alle billederne fra Go Go Berlins koncert på Bøgescenerne HER.

Go Go Berlin
Foto: Privatfoto