Stor reportage: Se hvem der vandt Smukbold 2015

Hvis du ikke kender til fænomenet “Smukbold”, så er det nu, du skal rette opmærksomheden mod din skærm. Smukbold formår på alle områder at integrere essensen af Skanderborg Festival i et simpelt koncept: opstil et hold på seks mand, vælg et tema, klæd jer ud i dette tema – og ha’ det sjovt.

Onsdag klokken 11 var beboerne på Smukfests campingpladser kravlet ud af teltet, og havde sat sig til rette i festivalstolen med ansigtet rettet mod den formiddagssol, der endelig stod højt over festivalen. Kombineret med en solbrun Claus Elming, der kom løbende ud på håndboldbanens sandbund, var festen startet inden dagens tømmermænd overhovedet havde ramt festivalgæster.

Elming stod for at holde den røde tråd gennem kampene, imens Tina Müller, Jeff fra Krysters Kartel og Stig Tøfting satte sig til rette i jurystolene til lyden af Thomas Kristiansen og Bent Nyegaards stemmer, som udgjorde kommentatorholdet til dagens kampe. To semifinaler skulle afgøre, hvilke to hold der skulle i finalen og spille om en rejse til Goa til en værdi af 50.000.

De fire holds kreative hoveder var blevet sat på hårdt arbejde, hvilket viste sig ved den første semifinale. Holdene “Pink Pony” og “De Slatne Helte” kæmpede sig gennem begge halvlege, hvor heltene til sidst vandt over fjenden inden verdensherredømmet blev overtaget af lyserøde heste.

I anden kamp havde Smukfest fået besøg af Olsen Banden, et hold, der gennemførte temaet til fingerspidserne. De havde medbragt et pengeskab fyldt med guldøl, Yvonne i en skøn sommerhat og den berygtede taske, som indeholdte både talkum og stetoskop. Før Olsen Banden kunne kalde sig vindere af anden semifinale, måtte de spille mod “Team Naked”, hvor fire mænd i nøgendragter og blotterjakker blev jagtet rundt på banen af to letklædte politikvinder. Olsen Banden formåede at tabe kampen, men deres “gestus” og deres tema vandt dem de to ekstra point, der skulle til og de kunne derfor gå finalen i møde efter en kamp, der var gået lige efter planen.

Inden finalefløjtet satte det afsluttende spil igang, gik Kjeld dog ned på knæ og friede til sin Yvonne. Vielsen blev afholdt med Jeff som præst. Beruset af kærlighed og fadøl, kunne finalen starte. “De Slatne Helte” tog styringen i kampen, på trods af en improviseret gestus, der fik Claus Elming til at udbryde “Vi er rystede!”, efter at have set heltene drikke øl af holdkammeraternes bagdele.

Den alternative ølbong må have givet dem fornyede kræfter, for med en afsluttende score på 18-21, tog heltene finalesejren i hus og dermed et enkelt point, inden de to afsluttende point for “Smukkeste Hold” og “Bedste Gestus” skulle uddeles.

Endnu engang modtog Olsen Banden begge point, og uden at have vundet en eneste håndboldkamp, var de vinderne af Smukbold 2015 og på vej til Goa på en ekstra sommerferie.

Udover æren, præmien og titlen fik Olsen Banden også lov til at spille mod et ekstraordinært håndboldhold bestående af kendte danskere, som Morten Ankerdal, Michael Maze, vejrværten Sara Maria og Tom Kristensen, der i dagens anledning havde parkeret sin Audi udenfor pladsen.

Endelig kunne Olsen Banden kalde sig vindere af en håndboldkamp og gik fra banen med tasken fuld af confetti, udsigten til en fantastisk festival og en gratis rejse til hele holdet.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nanna Frank
Nanna Frank
Regelmæssig koncertgænger med hang til musik, der stadig lugter lidt af øvelokale. Svært begejstret for den klassiske rock, den nye elektronik, den drømmende ballade og den velskrevne popsang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her