Kendrick Lamar, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Lasse Lagoni

Drengeflok på festival: Vores bedste musikoplevelser

Både musikken og vejret skal spille, hvis en festival skal lykkes. Poplish mødte tre trofaste festivalgængere til en snak om deres favorit festivalår og favoritkoncerter.

Hvilke koncerter og festivaller har været de bedste gennem årene og hvad var jeres bedste musikoplevelse på festivalen i år? Og kommer i mon tilbage til næste år?

Phillip Rørvig, 27 år, København:

– Det klart bedste Roskilde-år for mit vedkommende var i 2010. Det var et år med fantastisk vejr og det var samtidig et år med sindssygt mange gode musikere. Jeg tror min favoritkoncert var Kings of Convenience (folk-duo fra Norge, red.). I år var den fedeste koncert nok med Hot Chip (britisk, elektronisk band, red.) på Arena. Jeg ved ikke om jeg kommer på Roskilde Festival næste år med alle drengene, for jeg regner med at jeg skal til at være far. Men hvis jeg ikke skal være far, så gør jeg!

Roskilde Festival 2015, RF15, Festival
Phillip Rørvig, 27 år, København

Emil Jensen, 24 år, København:

– Mit bedste år var tilbage i 2010. Der så vi Kings of Convenience. Det var klart den fedeste koncert og alle os drenge var samlet til den. I år synes jeg, at den vildeste koncert var Jungle (engelsk elektrosoul-duo, red.), for det svinger og de kan synge fedt. Jeg kommer helt sikkert tilbage næste år. Det er en fast del af mit liv og det er først her, når man er kommet på Roskilde Festival, at sommeren rigtig starter.

Roskilde Festival 2015, RF15, Festival
Emil Jensen, 24 år, København

Morten Petersen, 27 år, Hellerup:

– Mit bedste år var i 2010. Det var pisse godt vejr og jeg kan huske, at The Temper Trap (australsk rockband, red.) spillede. De har en lyd, jeg virkelig godt kan lide. Det minder mig om U2 (irsk rockgruppe, red.), men uden al deres åndssvage politik. I år var jeg ret imponeret af koncerten med Muse (engelsk alternativt rockband, red.). Deres forsanger er en uddøende race i forhold til de guitarsoloer han laver. Vokalen og det hele er bare så lækkert! Jeg ved ikke om jeg skal tilbage til Roskilde Festival næste år. Nu må vi se om min ven bliver far.

Roskilde Festival 2015, RF15, Festival
Morten Petersen, 27 år, Hellerup