5 Seconds of Summer, 5SOS, Forum
Foto: Daniel Nielsen

5 Seconds Of Summer – Et studie i teenagebesættelser

At tage til koncert med et af tidens mest hypede teenagebands betyder altid én ting: Tinitus.

Luften var tæt og tør af bare spænding – den sitrende fornemmelse af, at der lige om lidt ville ske noget, var ikke til at tage fejl af. Og da lyset slukker, bliver alt energien samlet i et langt, synderrivende skrig, som bliver kastet mod de fire australske rockstjerner, som netop har betrådt Forums scene.

Trommeslager Ahston slår an med en trommesolo, før scenelyset brager igennem og Luke Hemmings stemme leder de mange tusinde teenagepiger i retning af aftenens første sang, som de fleste af dem hurtigt begynder at brøle igennem.

Tiden forud for koncerten blev af undertegnede brugt til at tjekke klientellet ud. Høje, lave, tykke, tynde, blåt hår, lyst hår, piercinger eller ej. Boyband-dyrkelsen er præcis som den var for ti, tyve og tredive år siden. Endda præcis med sort tøj, skovmandstern og masser, masser af band t-shirts og eyeliner.

Med et smil på læben tænkte jeg tilbage på for ti år siden, da jeg selv forgudede unge drenge, der kunne synge og spille guitar, men som aldrig kom til Danmark og spillede, før manien var gået i sig selv. Derfor undede jeg alle de unge damer deres måske første, måske største, koncertoplevelse – og bad til de mange forældre, at de kunne klare mosten.

 

Koncerten var trimmet perfekt med masser af takt og tone – endda med koordinering af Michael og Calum, som altid stillede sig samme sted på hver sin side af scenen på samme tid. Den næsten overdrevne perfekthed blev dog balanceret af de fire knægtes sniksnakke mellem numrene, hvor de – udover det klassiske fedteri for ‘the lovely danes’ og ‘the best crowd yet’ – virkede oprigtigt impulsive og glade for den aften, de havde med deres danske berundrere. Det var næsten også perfekt, da der røg en streng på Lukes guitar.

Koncerten eskalerede i hittet ‘She Looks So Perfect’, der ligesom resten af bandets forfinede poprock-numre havde godt af luft under lyden ved at spille i Forum. Den til tider flade fornemmelse af at høre numrene derhjemme blev gjort til skamme, da drengene smadrede igennem på deres instrumenter, som gjaldt det deres… ja, karriere.

Under hele scenariet havde de fire teenagere i 5 Seconds Of Summer alle Forums piger i sin hule hånd. Præcis ligesom Beatles og Take That havde i gamle dage. History repeats itself, og undertegnede kom hjem med tinitus og endnu et crush på en ung rockstjerne med en læbepiercing.

 

Se hele Daniel Nielsens galleri fra koncerten HER