5 Seconds Of Summer – Et studie i teenagebesættelser

At tage til koncert med et af tidens mest hypede teenagebands betyder altid én ting: Tinitus.

Luften var tæt og tør af bare spænding – den sitrende fornemmelse af, at der lige om lidt ville ske noget, var ikke til at tage fejl af. Og da lyset slukker, bliver alt energien samlet i et langt, synderrivende skrig, som bliver kastet mod de fire australske rockstjerner, som netop har betrådt Forums scene.

Trommeslager Ahston slår an med en trommesolo, før scenelyset brager igennem og Luke Hemmings stemme leder de mange tusinde teenagepiger i retning af aftenens første sang, som de fleste af dem hurtigt begynder at brøle igennem.

Tiden forud for koncerten blev af undertegnede brugt til at tjekke klientellet ud. Høje, lave, tykke, tynde, blåt hår, lyst hår, piercinger eller ej. Boyband-dyrkelsen er præcis som den var for ti, tyve og tredive år siden. Endda præcis med sort tøj, skovmandstern og masser, masser af band t-shirts og eyeliner.

Med et smil på læben tænkte jeg tilbage på for ti år siden, da jeg selv forgudede unge drenge, der kunne synge og spille guitar, men som aldrig kom til Danmark og spillede, før manien var gået i sig selv. Derfor undede jeg alle de unge damer deres måske første, måske største, koncertoplevelse – og bad til de mange forældre, at de kunne klare mosten.

 

Koncerten var trimmet perfekt med masser af takt og tone – endda med koordinering af Michael og Calum, som altid stillede sig samme sted på hver sin side af scenen på samme tid. Den næsten overdrevne perfekthed blev dog balanceret af de fire knægtes sniksnakke mellem numrene, hvor de – udover det klassiske fedteri for ‘the lovely danes’ og ‘the best crowd yet’ – virkede oprigtigt impulsive og glade for den aften, de havde med deres danske berundrere. Det var næsten også perfekt, da der røg en streng på Lukes guitar.

Koncerten eskalerede i hittet ‘She Looks So Perfect’, der ligesom resten af bandets forfinede poprock-numre havde godt af luft under lyden ved at spille i Forum. Den til tider flade fornemmelse af at høre numrene derhjemme blev gjort til skamme, da drengene smadrede igennem på deres instrumenter, som gjaldt det deres… ja, karriere.

Under hele scenariet havde de fire teenagere i 5 Seconds Of Summer alle Forums piger i sin hule hånd. Præcis ligesom Beatles og Take That havde i gamle dage. History repeats itself, og undertegnede kom hjem med tinitus og endnu et crush på en ung rockstjerne med en læbepiercing.

 

Se hele Daniel Nielsens galleri fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Under hele scenariet havde de fire teenagere i 5 Seconds Of Summer alle Forums piger i sin hule hånd. Præcis ligesom Beatles og Take That havde i gamle dage. History repeats itself, og undertegnede kom hjem med tinitus og endnu et crush på en ung rockstjerne med en læbepiercing.5 Seconds Of Summer - Et studie i teenagebesættelser