Katy Perry, Boxen
Foto: Morten Rygaard

Katy Perry – Langt udover det sædvanlige

En af verdens største popsangerinder, Katy Perry, besøgte for anden gang Danmark, da hendes igangværende Prismatic World Tour lørdag aften lagde vejen forbi Jylland og Jyske Bank Boxen i Herning og forventningerne til dette års Super Bowl Halftimeshow-performer var på forhånd høje på den jyske hede.

Og de blev ikke mindre af, at hun havde taget den fremadstormende britiske sangerinde Charli XCX med til at sætte gang i multiarenaen, som var godt fyldt op denne aften. En opgave som hun udførte med blandede præstationer. Hun formåede med numre som Boom Clap, I Don’t Care (I Love It) og Break The Rules at have de fremmødte i sin hule hånd, men når de mindre kendte af slagsen blev spillet, så gik luften hurtigt af ballonen.

Sceneshow af en anden verden

Men det med at have publikum præcis hvor man vil have dem, er måske noget hun har lært af netop Katy Perry. En af de absolut største popsangere gennem de sidste 10 år. Skulle man hele hendes hitrepertoire igennem, så havde man været et godt stykke inde i søndag morgen før man kunne forlade stedet. Derfor var det også selvsagt, at der ville blive spillet hits på samlebånd og det var de største af slagsen der kom i spil denne forårsaften. Gennembruddet I Kissed A Girl, den awardvindende Dark Horse og det seneste skud på stammen This Is How We Do var blot nogle af de mange hits der kan nævnes fra den to timer lange koncert. Men på trods af at det var en sangerinde som helt klart er at finde i top-3 over bedste popsangerinder netop nu, så var det ikke den musikalske del, der for alvor tog kegler, da Prismatic World Tour besøgte Herning.

Det er derimod den visuelle del, der vil sidde fast i hukommelsen, som jeg i hvert fald sjældent har oplevet være SÅ opsigtsvækkende, spektakulært og særpræget. Publikum var både på rundtur i universet, til solnedgang i Egypten, en tur i junglen med noget der lignede mayaindianere under åbningsnummeret Roar. Der blev også plads til en tur til Kittywood for at se “Kitty Purry” fremføre en blues udgave Hot n Cold og minsandten om der ikke også var tid til en halv danskleksion, med en starstrucked fan som lærer for superstjernen. Der skete ufattelig meget på scenen som strakte sig langt ud blandt publikum, men til tider blev det dog også for meget og to øjne i ansigtet var ikke nok til at kunne få bare halvdelen af det med. Tilbage til det med det musikalske. Katy Perry er en gudsbenådet sangerinde, det er der ingen tvivl om, men alligevel endte det op til flere gange med at man ikke kunne få lov at beundre og nyde sangene ordentligt, simpelthen fordi man ikke kunne høre hende. Hun blev i stedet overdøvet af instrumenter, effekter og den del af sangene, der (som der er ved stort set alle kunstnere) kører i en indspillet version i baggrunden.

Billige point og unødvendig stille seance

Hun gjorde et stort nummer ud af at fortælle publikum hvor meget hun beundrer danskerne og hvor dejligt et folk de er og da hun så pludselig får nævnt, at hendes søster har valgt at få et barn med en dansk mand, så så hun straks sit snit til at lefle for de billige point, ved at prøve at lære en masse dansk i løbet af koncerten. Det kom der nogle sjove indslag ud af. Bl.a. da en ung fyr som hedder Mikkel er heldig at komme op på scenen for at få en selfie med hans heltinde. Navnet var dog ikke så nemt at udtale for den amerikanske kunstner og det endte med at blive en ny version af Jason Derulos Wiggle. Men samlet set, tog det med at lære dansk overhånd og der gik for meget tid med det. Efter en times fest, farver, dans og en stemning på kogepunktet, trak 30-årige Katy Perry håndbremsen og tog det helt ned i tempo ved at holde en tale som var hun en politiker, der kæmpede for at få stemmer og derefter halvvejs lulle publikum i søvn med numrene By The Grace of God, Unconditionally og en akustisk udgave af The One That Got Away. En seance på 15 minutter, som showet i allerhøjeste grad godt kunne have været foruden.

Katy Perry, Boxen
Foto: Morten Rygaard – www.mortenrygaard.com

Endte med et brag

Det hele endte dog alligevel med at ende med et brag. Det vilde sceneshow kom straks tilbage, efter hun havde stillet sin glitrende, akustiske guitar fra sig og til nummeret This Is How We Do, som også blev krydret med en kort, alternativ udgave af Last Friday Night (T.G.I.F), fik hun vækket de fremmødte igen og derfra var der fest med tusindvis af balloner og konfetti i lange baner, mens Katy selv svævede rundt over publikum til nummeret Birthday (hvor endnu en heldig fan kom op på scenen) inden det hele efter 2 timer, 8 sæt tøj/kostumer og et utal af hits, sluttede med hendes nok største af slagsen, nemlig Firework som blev akkompagneret af et fyrværkerishow af en kaliber som ellers kun hører nytårsaften til.