Foto: Lasse Lagoni

Stine Bramsen – gode takter inden debutalbum

Singlen “The Day You Leave Me” ramte gaden i mandags.

Nummeret er skrevet i samarbejde med Nikolaj Rasted, ligesom de forudgående singler “Prototypical” og “Move Forward”. Andreas Sommer har som vanligt dirigeret fra producerstolen.

I modsætning til de tidligere singler, er her tale om en ballede hvor de dystre følelser får frit løb. Nummeret indledes med :

“What if my eyes go blind, what if my legs go numb, will I even breathe the day you don’t need me?”

Ikke just opmuntrende tanker, men på trods af melankolien og hvad der kan minde om et selvdestruktivt tankespind, har jeg hørt nummeret på repeat den sidste time – uafbrudt! Produktionen er i særklasse. Nummeret er fyldt med nuancer og bliver bedre for hver gennemspilning.

Stines egne ord om sangen:

“The Day You Leave Me er en sang om at elske stormfuldt og storladent! Om den frygt, der følger med så stor en kærlighed. Nemlig frygten for at miste eller blive forladt. Det er følelsen af, ikke at kunne stå på sine egne ben eller være i sin egen krop, når den dag kommer. For den må vel komme? ’The Day You Leave Me’ er en meget personlig og dramatisk sang, der betyder meget for mig. Den kommer lige fra hjertet. Det håber jeg man kan mærke.”

Jeg er på ingen måde begejstret for notorisk dystre kunstnere, som udelukkende kun formidler et univers hvor livsnervens eksistens er truet. Stines første singler var livsbekræftende og med et up-tempo beat og derfor er mine forventninger til det kommende album steget ganske betragteligt. De første singler var udmærkede, men Stine beviser med “The Day You Leave Me” at hun spænder bredt.

Om det kommende album bliver et af dimensioner vil tiden vise. Jeg ser dog frem til albummet sendes på gaden, forventelig i løbet af 2015. Indtil da kan du søge ly fra efterårsblæstens rusken til en af Stines koncerter den kommende måned. I min optik en ganske glimrende mulighed.

Stine Bramsen kan opleves den kommende tid i

Odense
– Posten torsdag den 20 november kl. 20:00

Kolding
– Godset fredag den 21 november kl. 21:00

Roskilde
– Gimle onsdag den den 26. november kl. 20:00

København
– Lille Vega torsdag den 27 november kl. 20:00

Århus
– Train onsdag den 3 november kl. 20:00