Tomas Barfod – Tre kvarters fantastisk musik

STRØM Festival er i fuld gang i København. I den forbindelse har Vega lagt hus til et par koncerter, og torsdag den 14. august er ikke en undtagelse.

Main event denne aften er britiske Sohn med danske Tomas Barfod som very special guest star. Normalt ville det følgende være en anmeldelse af Sohn med et par korte afstikkere til Tomas’ performance. Men denne aften i Vega var yderst vellykket, og derfor fortjener Tomas et par ord for denne mindeværdige aften.

Klokken blev 21:07 og Store Vega var klar til at tage imod Tomas Barfod. Aftenens første navn gik på med et lidt skævt smil, selvom han utallige gange har stået på store scener med bandet WhoMadeWho. Denne aften virkede som noget ganske specielt. Tomas udgav Salton Sea tilbage i 2012 og i juni i år albummet Love Me under eget navn. Sideløbende med solokarrieren har han også haft tid til at udsende nyt med WhoMadeWho.

Scenen er næsten nøgen inden koncerten starter. To trommersæt og én controller. Sohns udstyr står bagved, men bemærkes ikke. Starten tager mig med storm, og hvis synkron trommespil bliver en OL disciplin, er der ikke andre, der vil stille op. Tight! Jeg havde ikke selv forberedt mig på, at Nina Kinert ville joine, men den svenske sanger kommer ind på scenen og synger med på første nummer Pulsing fra det seneste album. Præstationen var simpelthen fejlfri. Sang nummer to, Honey, er også fra Love Me albummet. Nummeret er meget stille, men slutter meget kontant med et enkelt trommeslag, og der kvitteres med klapsalver fra de nu ca. 450-500 fremmødte. Klapsalverne bliver ikke mindre højlydte, da Jeppe Kjellberg, forsanger fra WhoMadeWho, kommer på scenen og synger Broken Glass fra Salton Sea, inden Nina kommer tilbage og slutter af med November Skies. Dette blev endnu et højdepunkt under denne koncert. Jeg var fuld af begejstring og nød de smukke, inderlige stemmer kombineret med Barfods beats. Vega er rammen om en fantastisk koncert, selvom lyssætningen var begrænset. Det flytter jo blot fokus til sublim lyd.

Tomas & co. – tillykke med en særdeles vellykket aften.

 

Nina Kinert