Foto: Lasse Lagoni

The Mountains – ude godt, men hjemme bedst

De seneste måneder har min elektroniske musiktjeneste set mere end normalt til dette band, The Mountains. Jeg havde derfor glædet mig rigtig meget til koncerten lørdag aften i P3 Teltet på Smukfest 2014. Måske er det sådan med de koncerter, som så meget andet i livet, hvor forventningerne er tårnhøje er det svært at få indfriet sine ønsker.

Fremmødet til koncerten var begrænset og ca. 10 min før starten var teltet stort set tomt. Der kom dog folk til netop som koncerten startede, men det nåede ikke at blive en egentlig fest, hvilket måske skyldes at Rasmus Seebach indtog Bøgescenerne, og Magtens Korridorer skulle spille på Rytmehans tre kvarter efter The Mountains spillede første nummer. Publikum var en ganske blandet forsamling og der var både unge og modne lyttere.

Universet

Bandet laver storslået elektronisk popmusik og jeg har straks tankerne i retning af Pet Shop Boys. Lyden er international og potentialet er bestemt tilstede.  Deres stil giver indtrykket af, at man befinder sig på en puffet Cumulus-sky på den danske sommerhimmel. Musikken indeholder alt og vi bevæger os sofistikeret fra melankoli over nordisk mystik og retur igen.

Koncerten sluttede med et mere livligt nummer end originalen af ‘The Mountains’, hvor bassen fik lov at overtage. Det virkede rigtig godt og for mig blev koncerten løftet og nu var det ikke blot afspilning af en ganske udmærket plade – det var en koncert! Desværre var det ikke udpræget koncerten igennem, men musikken er stadig stærk. Der blev givet et par helt nye numre og dem som allerede er vild med deres lyd, har noget at glæde sig til. Der blev naturligvis delt ud af alle deres sange fra det første album og efter en times tid i deres selskab var vi kommet gennem ‘The Valleys’, ‘The Lakes’, ‘They’re Too Many’, og jeg var, ligesom publikum, godt tilfreds og applausen var fortjent.

Hvor end jeg gerne ville have givet top karakter til brødrene Nordsø (Frederik og Fridolin, red.) og Michael Møller, så holder jeg en stjerne tilbage, men satser på at den kan deles ud når deres næste tour starter. Koncerten fra trioen var den foreløbig sidste i denne omgang og de kan tage på lidt velfortjent ferie.

 

Se hele galleriet HER