Foto: Lasse Lagoni

Ulige Numre – en fællesskål under bøgetræerne

Fredagen startede Ulige Numre på Bøgescenerne kl. 13:30. Vor herre havde sørget for godt vejr og jeg selv havde fundet en skråning hvorfra jeg kunne opleve de fire musikere folde sig ud.

I dagens anledning var bandet udvidet i den første del af koncerten og der var et par blæsere med på scenen, hvilket gav et ganske godt indtryk og følelsen af et større orkester. Lyden under koncerten var dog ikke speciel imponerende, ligesom fremmødet haltede. Det er dog ganske normalt at publikum står lettere spredt med lav densitet på dette tidspunkt.

Efter et par indledende numre blev der fra forsanger Carl Emil Petersen spurgt på sædvanlig manér; ”Er I vågne Skanderborg?” samtidig med der blev skålet med publikum. For mig var det et af højdepunkterne ved dagens koncert – dagens første sluk af min Blå Thor 🙂

Undervejs blev der spillet et par nye numre og ganske naturligt var det ikke muligt for hverken undertegnede eller publikum at synge med. Jeg er dog ganske sikker på at der er materiale til et par vaskeægte landeplager og forhåbentlig en “Ugens Uundgåelige” eller to.

Forsangeren gjorde undervejs et par bemærkninger om, at stramme sorte jeans og rock-boots måske ikke var det intelligente tøjvalg. Derudover kom der en anekdote fra koncerten på netop Smukfest for to år siden, hvor de spillede her for første gang. Nærværet ved disse anekdoter er fantastisk, men næste gang skal vi have lidt flere hemmeligheder.

Højdepunktet

Det absolut største hit må være nummeret København og det var ganske tydeligt at det var det folk var mødt op for at høre. Initiativet skulle ikke motiveres. Da introen til nummeret startede, stillede alle sig automatisk op og det var øjeblikkelig synkronklapning på bedste Smukfest-manér. Et øjeblik var vi alle en samlet flok og selfies blev skrottet og erstattet med usfies.

Musikken tiltaler mig og om det kunstneriske og deres commitment, vil jeg intet negativt sige. Jeg savnede dog mere et bedre gennemtænkt setup. Jeg har dog langt fra været til min sidste Ulige Numre-koncert. Det var glimrende underholdning, men selvom himlen var blå og dagens første Thor var kølig, blev jeg ikke blæst omkuld.

 

Se alle billederne HER